Kravas auto grasījies apdzīt riteņbraucējus; nezināmu iemeslu dēļ tas nav izdevies (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Kravas auto gatavojies veikt riteņbraucēju grupas apdzīšanas manevru, bet kaut kādu apsvērumu dēļ šis manevrs neizdevās - intervijā «Latvijas Radio» atklāja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Viņš norādīja, ka, iespējams, kravas automašīnai veikt manevru traucējis kāds cits transporta līdzeklis. Rezultātā visi jaunieši tika notriekti.

Krapsis norādīja, ka kravas auto pēc sākotnējiem datiem pārsniedzis ātrumu. Konkrētajā ceļa posmā ātruma ierobežojums ir 70 kilometri stundā.

Krapsis tāpat uzsvēra, ka ar riteņbraucēju pamanāmību problēmu nevarēja būt, jo ceļa posms bijis taisns, ceļa segums labs, negadījumā vainīga kravas auto vadītāja neuzmanība un neprofesionālā pieeja.

Jau ziņots, ka šodien uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai saduroties ar vieglo automašīnu «Opel Vectra», tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna «Scania» ieskrēja automašīnā «Opel Vectra», kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka «Opel Vectra» bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Pagaidām noskaidrojies, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu