Mākslas vēstures lekciju ciklā piedāvā iepazīties ar senās Krievzemes mākslu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šī gada 5. septembra līdz nākamā gada 14. maijam katru otro sestdienu plkst. 11.00 – 12.30, 12.45 – 14.15 un 14.30 – 16.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs piedāvā izglītības programmu «30 000 gadu 80 stundās. Mākslas vēstures lekciju cikls».

Pavisam paredzēta 51 lekcija, katra no tām veltīta kādam noteiktam laikposmam, stilam vai virzienam mākslā, izceļot un analizējot attiecīgā perioda raksturīgākās īpatnības, nozīmīgākos mākslas darbus un mākslinieku personības.

Programmas mērķauditorija – studenti un pieaugušie, kas vēlas apgūt zināšanas mākslas vēsturē.

31. oktobrī, turpinot iepriekšējās lekcijās iesākto tēmu par Bizantiju un tās kultūras tradīcijām, būs iespēja iepazīties ar Senās Krievzemes mākslu, lielāku uzmanību pievēršot sakrālajai arhitektūrai un ikonu glezniecībai. Pēc tam pievērsīsimies Rietumeiropas mākslai, iepazīstot romānikas stilu un tā lokālās īpatnības Francijā, Vācijā, Itālijā u.c. Noslēgumā tiks aplūkota arī romānikas stila ienākšana Latvijā.

Vienas lekcijas apmeklējums: EUR 1,42

Iespējams apmeklēt atsevišķas lekcijas. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu