Dzintars: Jāpanāk, lai uz Latviju brauktu iespējami mazāk patvēruma meklētāju (160)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Ir jāpanāk, lai uz Latviju brauktu iespējami mazāk patvēruma meklētāju, bet atbraukušie iespējami ātrāk atstātu valsti, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Nacionālās apvienības (NA) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Tāpat viņš pauda, ka rīcības plānam patvērumu meklētāju uzņemšanai Latvijā jāatbilst nacionālajām interesēm, un tajā nevar būt, piemēram, norma, kas paredzētu valsts valodas apguves prasības mazināšanu.

Uz jautājumu, vai rīcības plāna savlaicīga nepieņemšana valdībā neapgrūtinās pirmo patvēruma meklētāju uzņemšanu jau ziemas mēnešos, Dzintars atbildēja, ka rīcības plāns jāpieņem, taču tas neietekmē pirmos soļus šo cilvēku atlasei un izmitināšanai.

Aģentūra BNS ziņoja, ka Koalīcijas partijas pirmdien sanāksmes laikā vienojušās vēlreiz uz nedēļu atlikt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā precizētā bēgļu integrācijas plāna skatīšanu valdībā. Šāds lēmums pieņemts NA un Zaļo un zemnieku savienības iebildumu dēļ.

IeM bēgļu uzņemšanas sistēmas izveidošanai nepieciešamo summu aplēsusi 15,4 miljonu eiro apmērā. Daļu naudas plānots iegūt no Eiropas Savienības fondiem - 42% jeb 6,5 miljonus eiro, daļu no valsts budžeta - 4,5 miljonus eiro un daļu no budžeta programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» - 4,4 miljonus eiro.

Iepriekš sistēmas izveidei, gatavojoties bēgļu uzņemšanai turpmāko divu gadu laikā, tika minēti 16 miljoni eiro, ko vairākas amatpersonas novērtēja kā pārāk lielu summu.

Bija plānots, ka valdība precizēto IeM ziņojumu skatīs otrdienas sēdē. Vēl pirms tam šo plānu bija paredzēts valdībā skatīt 20.oktobrī, bet arī tad šis jautājums tika atlikts.

Pirmo pārvietoto personu Latvija varētu sagaidīt ziemā.

Komentāri (160)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu