Skatāma festivāla «Lielais Kristaps 2015» filmu izlase (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzoties nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps 2015», tā veidotāji sadarbībā ar filmu producentiem sagatavojuši filmu izlasi «Lielā Kristapa Top 5», kas skatāma platformā «Vimeo», informēja festivāla sabiedrisko attiecību speciālists Toms Treibergs.

Filmu izlasē iekļautas filmas, kuras gan saņēmušas visvairāk balvu, gan vislielāko nomināciju skaitu, tādējādi apliecinot visaugstāko Latvijas kino profesionāļu novērtējumu.

Filmas skatāmas pēc «Video on Demand» principa, kas kļūst arvien populārāks visā pasaulē. Katrai filmai piemērota sava cena, to aprēķinot pēc filmas garuma un žanriskās specifikas. Iespējams arī iegādāties visu četrpadsmit filmu izlases abonementu 30 dienām.

Patlaban izlasē iekļauta režisores Ināras Kolmanes dokumentālā filma «Ručs un Norie», kas ieguva balvas kategorijās «Labākā pilnemtrāžas filma», «Labākais scenārijs», «Labākais pilnmetrāžas dokumentālās filmas režisors un operators».

Skatāma arī spēles īsfilma «Pa Pa», kuras režisors ir Valērijs Oļehno. Šī filma festivālā ieguva balvas kategorijās «Labākā spēles īsfilma», «Labākais spēles īsfilmas režisors», «Labākais aktieris».

Bez maksas skatītāji var noskatīties režisoru Laura un Raita Ābeļu veidoto dokumentālo īsfilmu «Kurši», kas ieguva balvu kategorijā «Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma», kā arī skatītājiem tiek piedāvāts noskatīties animācijas filmu «Tornis», kuras režisors ir Māris Putniņš. Animācijas filma ieguva balvu kā «Labākā animācijas filma».

Platformā «Vimeo» skatāma arī režisores Dzintras Gekas dokumentālā filma «Dieva putniņi», kas festivālā ieguva balvu «Labākais komponists», režisores Agneses Laizānes spēles īsfilma «Spoguļvīrs», kas festivālā ieguva balvu «Labākais īsmetrāžas spēlfilmas operators», kā arī skatāma spēles īsfilma «Rīga -2041», kuras režisori ir Adīna Istrate, Trīns Rūmets, Didzis Eglītis un Kārlis Vītols. Šai filmai tika piešķirta balva nominācijā «Labākais filmas mākslinieks».

Interesentiem būs iespēja noskatīties arī režisores Ilonas Brūveres dokumentālo filmu «Dāmu paradīze», kas ieguva balvu nominācijā «Labākais grima mākslinieks», režisora Pētera Ķimeļa spēles īsfilmu «Notikums kālija parkā», kas tika izvirzīta nominācijām «Labākā spēles īsfilma», «Labākais spēles īsfilmas režisors», «Labākais aktieris», «Labākais komponists», «Labākais filmas mākslinieks», «Labākais kostīmu mākslinieks», «Labākais scenārija autors» un «Labākais skaņu režisors».

Tāpat skatāma dokumentālā īsfilma «Cukurvate, degunlāči un motocikls», kuras režisore ir Līga Gaisa. Šī filma tika nominēta kategorijās «Labākais scenārija autors», «Labākais montāžas režisors» un «Labākais skaņu režisors», kā arī skatāma režisora Arvīda Krieva dokumentālā filma «Freimis. Mārtiņš Freimanis», kas tika nominēta balvai kategorijā «Labākais skaņu režisors».

Interesentiem būs iespēja noskatīties arī režisora Pjotra Karpuhina spēles īsfilmu «Vaļera vispār negrib boršču», kas bija izvirzīta balvai kategorijās «Labākā spēles īsfilma», «Labākais spēles īsfilmas režisors», «Labākais aktieris» un «Labākais scenārija autors», režisora Ginta Zilbaloža animācijas filmu «Nedzirdams», kas bija nominēta balvai kategorijās «Labākais scenārija autors», «Labākais komponists», «Labākā animācijas filma, tās režisors un mākslinieks», kā arī būs skatāma animācijas filma «Meža sargi», kuras režisors ir Māris Brinkmanis, savukārt «Lielajā Kristapā» tā tika izvirzīta balvai nominācijās «Labākais komponists» un «Labākā animācijas filma, tās režisors un mākslinieks».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu