4 parki tepat Rīgā, kuros izbaudīt pēdējos rudens burvības mirkļus (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānzuņēmums

Kamēr vēl visas lapas no kokiem nav nokritušas un sētnieki nav paspējuši savākt pēdējās lapu kaudzes, arī rīdziniekiem ir iespēja baudīt burvīgo rudeni, turklāt nav vajadzība doties ārā no pilsētas. Esam apkopojuši četrus Rīgas parkus, kuros vēl varat paspēt sajust rudens burvību.

Foto: Ekrānzuņēmums

Ziedoņdārzs

Parks atrodas pašā Rīgas centrā, to iever Aleksandra Čaka, Matīsa, Sparģeļu un Artilērijas ielas. Ziedoņdārzs ir teju vienīgais Rīgas parks, kurā joprojām saglabājies arī publisks bērnu rotaļu laukums, tāpēc šajā vietā noteikti patiks arī bērniem. Dārza vidū atrodas ievērojama strūklaka, kuru veidojuši tēlnieks M.Lange un arhitekts V.Zaķis.

Grīziņkalna parks

Platības ziņā Grīziņkalna parks ir gandrīz uz pusi lielāks nekā Ziedoņdārzs, to ietver Pērnavas, Ata un Jāņa Asara ielas. Šis parks īpaši iecienīts jauniešu vidū, tajā pastāv skeitparks, bet vasaras siltajos mēnešos tiek rīkotas dažādas sportiskas aktivitātes.

Arkādijas dārzs

Arkādijas dārzs jeb Arkādijas parks atrodas Pārdaugavā, Torņakalnā., to ietver Ojāra Vācieša un Friča Brīvzemnieka ielas. Cauri parkam tek neliela upīte - Mārupīte.

Kronvalda parks

Kronvalda parks ir viens no ievērojamākajiem parkiem visā Rīgā, to ietver Elizabetes un Krišjāņa Valdemāra ielas, kā arī Kronvalda un Kalpaka bulvāri. Parkā atrodas vairāki vēsturiski ievērojami objekti, piemēram, pieminekļi rakstniekam Andrejam Upītim, Sudrabu Edžum, pirmajam latviešu teātrim u.c.

Raksts tapis sadarbībā ar www.latvia360.com.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu