Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/28/11061933t1h3767.jpg)
Vinetas Gribuškas iesūtītā recepte, ko iecienījusi visa viņas ģimene, bet jo īpaši meita. Vieglā pagatavošana un ēdiena pielāgošana sezonām tīk gan lieliem, gan maziem, tāpēc šī recepte lieliski noder brīvdienu vēlajām brokastīm vai desertam. Klasiskie biezpiena plācenīši parasti tiek gatavoti bez piedevām, taču šajā receptē pievienotās apelsīna miziņas (tās var aizstāt arī ar citrona miziņām) tiem piešķir patīkamu svaigumu un viegli pikantu aromātu.
Sastāvdaļas:
- 500 g biezpiena
- 1 apelsīna miziņas, smalki sarīvētas
- 2 ēd.k. cukura
- 2 olas
- 90 g kviešu miltu
- eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Bļodā liec biezpienu un pievieno rīvētas apelsīna miziņas. Tad pievieno cukuru un olas un samaisi visu kopā. Pievieno miltus un vēlreiz samaisi.
- Veido no biezpiena masas plācenīšus, apviļājot rokās. Sakarsē pannā eļļu un cep uz mazas liesmas, līdz plācenīši kļūst zeltaini brūni. Pasniedz tāpat vai ar krējumu, ievārījumu vai kādu saldo mērci.