«Staro Rīga» iekļaus projekta «Baltijas gaismas ķēde» gaismas objektus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gaismas festivālā «Staro Rīga 2015», kas norisināsies no 18.novembra līdz 21.novembrim, būs apskatāma arī starptautiskā projekta «Baltijas gaismas ķēde» («Baltic Light Chain») gaismas objektu ekspozīcija, informēja projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Una Griškeviča.

Ekspozīcijā iekļauti Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Polijas jauno mākslinieku un studentu darbi - pilsētvides gaismas instalācijas. Šī ceļojošā izstāde jau demonstrēta Tallinā un Viļņā, bet pēc festivāla «Staro Rīga 2015» gaismas objekti būs skatāmi Polijas pilsētā Gdaņskā.

Šī ir pirmā reize, kad sadarbībai apvienojušies Baltijas valstu gaismas festivāli, un pirmā reize, kad Baltijā tiek veidoti un izstādīti starptautiski gaismas objekti.

Latvijā tiks izstādīti septiņi «Baltijas gaismas ķēdes» darbi - instalācija «Reflexio», ko veidojušas Rūta Palionīte no Lietuvas, Grete Veskivale no Igaunijas un Krista Dintere no Latvijas, interaktīvā spēle «Varoņa skrējiens», kuras autors ir Toms Zarāns, Igaunijas mākslinieces Helēnas Tikas interaktīvā instalācija «Lāzeru labirints», lietuviešu mākslinieka Linasa Kutavičusa gaismas un skaņas objekts «Gaismas skanējums», gaismu objekts «Gaismu mākslinieka sākuma komplekts», kura autors ir Toms Upītis, kā arī projekcija «Piejūras stāsti», ko veidojušas Angneška Piasecka un Justīna Orlovska no Polijas, un Donāta Noruša gaismas skulptūra «Atbrīvots».

Projekta «Baltijas gaismas ķēdes» objekti gaismas festivāla laikā būs skatāmi Vērmanes dārzā no plkst.18 līdz plkst.23.

Pilsētvidē izstādītie un apskatāmie gaismas objekti tapuši projekta «Baltijas gaismas ķēde» vasaras skolā, kurā piedalījās 18 studenti un jaunie mākslinieki no Baltijas valstīm. No izstrādātajām idejām starptautiska ekspertu žūrija izvēlējās labākos un piemērotākos gaismas objektu projektus, kuri šogad tiks realizēti un izstādīti četros Baltijas gaismas festivālos.

Projektu «Baltijas gaismas ķēde» organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar «BEEPART kūrybines dirbtuves» no Lietuvas, «Valgusfestival» no Igaunijas un «Instytut Kultury Miejskiej» no Polijas.

Jau ziņots, ka gaismas festivāls «Staro Rīga» tiek īstenots jau astoto gadu. Festivāla devīze šogad ir «Gaismu sauca... Latvijas māju sajūtu meklējot».

Festivālā būs skatāmas četras gaismu instalāciju programmas - festivāla pamatprogramma «Latvijas māju sajūtu meklējot», starptautiskā projekta «Baltijas gaismas ķēde» («Baltic Light Chain») darbu programma, līdzdalības akcijas «Rīgas karnevāls» gaismas instalācijas un 2014.gada festivālā sāktā ārvalstu gaismas festivālu starptautiskā programma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu