Belēvičs: Piketiem noteikti ir jēga (15)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs, kurš ir arī Saeimas deputāts, Guntis Belēvičs atbalsta Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) rīkoto piketu un norāda, ka piketiem kopumā ir jēga.

Belēvičs intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» teica, ka LVSADA rīkotajam piketam ir jāvērš sabiedrības uzmanība, ka deputātu un valdības attieksme pret veselības nozari jau gadiem nav bijusi pietiekami laba.

Ministrs arī uzskata, ka nepieciešams mainīt uzskatu, ka izdevumi veselības nozarei ir izdevumi - tas esot ieguldījums sabiedrības veselības un attīstībā.

Belēvičs arī atgādināja, ka kopš ieņemt ministra amatu, ir cīnījies par finansējuma palielinājumu veselības nozarei. «Es cīnījos un prasīju naudu,» viņš piebilda.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka finansējums ir pieejams tik, cik ir, tāpēc, ņemot vērā, ka valsts prioritāte pašlaik ir drošība, finansējums netika piešķirts tādā apmērā, kādā tika prasīts.

Jau ziņots, ka Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) otrdienas rītā rīkos piketu pie Saeimas.

Arodbiedrības piketā otrdien varētu pulcēties ap tūkstoš cilvēku. Arodbiedrība uzsver, ka tās mērķis ir aizstāvēt iedzīvotāju tiesības uz pieejamu un kvalitatīvu veselības aprūpi.

Saeimas ārkārtas sēde, kurā deputāti pirmajā lasījumā lems par nākamā gada budžetu, sasaukta otrdien plkst.9.

Nākamgad veselības nozarei plānotais finansējums ir 2,98% no IKP jeb 778 miljoni eiro. Absolūtos skaitļos tas ir vairāk nekā šogad, bet procentuāli no IKP mazāk - šogad tie bija 3,1% no IKP.

2016.gadā papildu nozarei plānoti 13 miljoni eiro.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu