Karaliene Elizabete vai Toms Henkss? Izrādās, ka līdzība ir! (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavens ķīniešu tēlnieks, balstoties uz cepumu kārbas attēlu, izveidojis Lielbritānijas karalienes Elizabetes II porcelāna krūšutēlu, kurā mediji saskatījuši lielāku līdzību ar amerikāņu aktieri Tomu Henksu.

Mākslinieka Čeņa Dapena 20 kilogramus smago skulptūru plānots pasniegt kā dāvanu Elizabetei II.

Krūšutēls vispirms veidots no māla, bet pēc tam pārklāts ar Ķīnas porcelānu. Mākslas darba izveidošana prasīja trīs mēnešus.

Skulptūra tika atklāta mākslas un antikvāru vērtību gadatirgū Londonā. Laikraksta «Daily Telegraph» žurnālists Marks Hadsons to raksturoja kā «diezgan neproporcionālu» un piebilda, ka tā «nedaudz līdzinās Tomam Henksam».

Taču Čeņa aģents Lielbritānijā Pols Heriss aicinājis kritizētājus pašus apskatīt darbu.

Viņš atzina, ka mākslinieks izveidojis krūšutuēlu, par pamatu izmantojot uz cepumu kārbas uzdrukātu Elizabetes II attēlu. «Mēs viņam devām video, attēlus un fotogrāfijas. Taču jūnijā, dodoties pie viņa uz Ķīnu, es Hītrovas lidostā nopirku skaistu cepumu kārbu, uz kuras bija divdimensionāls karalienes attēls,» viņš teica. «Man šķiet, ka tie bija «Harrod's» cepumi. Čeņs uzskatīja, ka tā ir labākā lieta, uz kuru balstīties.»

Heriss atzina, ka līdzības saskatīšana ar 59 gadus veco Henksu esot pievērsusi darbam starptautisku uzmanību, kas tiekot ļoti novērtēta.

Gadatirgus organizētāji aicinājuši apmeklēt pasākumu un pašiem novērtēt, vai Elizabetes II krūšutēls patiešām līdzinās aktierim.

«Es redzu, ka Lielbritānijas karaliene ir ievērojama un brīnišķīga personība, kura labi kalpojusi Lielbritānijas iedzīvotājiem,» sacīja Čeņs. «Kā mākslinieks saskatu viņas vaibstos viedumu un labestību.»

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu