Rīgas Fotomēneša izstādes kurators būs zviedru fotogrāfs JH Engstrēms

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Fotomēneša izstādes kurators būs zviedru fotogrāfs JH Engstrēms, informēja «Rīgas Fotomēneša 2016» koordinatore Nora Vrubļevska.

Rīgas Fotomēneša ietvaros Engstrēms būs kurators izstādē, kas nākamgad maijā būs skatāma Dzelzceļa muzejā, tajā piedalīsies fotogrāfi no Baltijas valstīm, Ziemeļvalstīm un Austrumeiropas. Izstāde būs centrālais festivāla pasākums, ko papildinās dažādas lekcijas un izglītības programma.

Engstrēms ir izdevis vairākas grāmatas un saņēmis balvas, viņa darbi bijuši vairākkārt izstādīti pasaules lielākajā fotofestivālā «Rencontres d'Arles», kā arī «Saatchi Gallery» Londonā un Amsterdamas fotogrāfijas muzejā «FOAM». Šogad Ņujorkas izdevniecība «Aperture» izdeva viņa monogrāfiju «Tout Va Bien», kas atzīta par vienu no labākajām šā gada fotogrāmatām.

Pēdējos divus gadus Engstrēms bija Landskronas fotofestivāla kurators Zviedrijā, festivāla programmā iekļaujot slavenus fotomāksliniekus, piemēram, Nenu Goldinu un Borisu Mihailovu.

Rīgas Fotomēnesis notiek katru otro gadu kopš 2014.gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu