Džeims Bonds lauž rekordus Latvijā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunākā filma par leģendāro superaģentu Džeimsu Bondu jau pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē ir kļuvusi par vienu no skatītākajām filmām Latvijas kinoteātru vēsturē. Trilleri «007:Spektrs» («Spectre») nedēļas nogalē ir novērtējuši 29 522 skatītāji. Līdz šim veiksmīgākais Bonda kino stāsts «Operācija «Skyfall»» («Skyfall») Latvijā startēja ar 24 807 skatītājiem tā izrādīšanas pirmajā nedēļas nogalē.

Latvija nav vienīgā valsts, kur superaģenta Bonda jaunākais kino stāsts lauž rekordus gan apmeklētības, gan peļņas ziņā. Šobrīd trilleris «007:Spektrs» ir skatītākais kino stāsts 71 valstī. Savukārt filmas peļņa visā pasaulē jau ir sasniegusi 300 miljonu ASV dolāru robežu.

Dažādi kino industrijas eksperti jau pirms trillera «007:Spektrs» pirmizrādes apgalvoja, ka šis darbs varētu kļūt par ienesīgāko kino stāstu Bonda vēsturē. Pat par spīti tam, ka filmā ieguldītās finansiālās investīcijas ievērojami pārsniedz līdzšinējos Bonda kino stāstu budžetus. Trilleris «007:Spektrs» ir līdz šim dārgāk izmaksājušais superaģenta Bonda kino stāsts, jo tā radīšanai tika iztērēti aptuveni 350 miljoni ASV dolāru.

Trilleris «007:Spektrs», kuru režisējis talantīgais britu režisors Sems Mendess, tiek uzskatīts par vienu no visu laiku spēcīgākajām Bonda filmām. Tajā galveno lomu jau ceturto reizi pēc kārtas atveido lieliskais britu aktieris Daniels Kreigs. Viņam šajā reizē ir jācīnās ar pasaulē draudīgāko kriminālo grupējumu «Spektrs». Nežēlīgā cīņa, kas notiek reizē ar spekulācijām par britu izlūkdienesta likvidēšanu, negaidīti pašu Džeimsu Bondu tuvina savai pretrunīgajai pagātnei un bīstamiem noslēpumiem.

Filma «007:Spektrs» pārsteidz ne tikai ar negaidītiem sižeta pavērsieniem un elpu aizraujošu vērienu, bet arī ar intriģējošu Holivudas zelta klasikas un agrāko Bonda filmu citātu spēli. Līdz ar to jaunākais superaģenta stāsts ir viena no tām filmām, kuru tās neskaitāmo slāņu dēļ ir vērts skatīties vairākas reizes. Vispirms apžilbt no specefektiem, glamūra un līdz biedējošam reālismam noslīpētajiem varoņu tēliem, bet pēc tam ļauties scenārija dziļākajiem slāņiem, kas šoreiz ir īsts deserts intelektuāla kino mīļiem.

Filmas «007:Spektrs» reklāmas rullītis:

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu