Bērnu žūrija vērtēs «Spēlmaņu nakts» izvirzītās labākās bērnu un jauniešu izrādes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Turpinot pagājušajā gadā sākto tradīciju, arī šogad labākās teātru izrādes, kas radītas bērnu un jauniešu auditorijai, vērtēs ne vien «Spēlmaņu nakts» žūrija, bet arī īpaši izveidota bērnu žūrija.

Bērnu un jauniešu žūrija, kurā piedalās deviņi bērni un jaunieši vecumā no deviņiem līdz 15 gadiem, pasniegs arī savu simpātiju balvu, viņuprāt, labākajai izrādei, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības radošo projektu koordinatore Undīne Preisa.

Bērnu un jauniešu žūrijā iesaistījušies skolēni no Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas, Rīgas Centra humanitārās vidusskolas, Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas, Mārupes vidusskolas un Juglas vidusskolas.

Žūrija jau ir tikusies ar teātra kritiķēm Līgu Ulberti un Maiju Svarinsku, lai gūtu ieskatu kritiķu darba specifikā. Pēc tikšanās žūrija vienojās par savas vērtēšanas kritērijiem, kā arī skatītāju balsojuma principu - katrā izrādē, kuru žūrija apmeklēs, arī pārējie skatītāji tiks aicināti izteikt savu viedokli par izrādi, aizpildot speciāli sagatavotu anketu.

Pēc izveidotajiem kritērijiem bērnu un jauniešu žūrija jau ir izvērtējusi trīs izrādes - «Jokdara Bustera pasaule» Latvijas Kultūras Akadēmijas teātru mājā «Zirgu pasts» Zanes Kreicbergas režijā, «Neglītais pīlēns» Latvijas Leļļu teātrī Dmitrija Petrenko režijā un «Mākoņi» teātrī «Dirty Deal teatro» Paulas Pļavnieces režijā.

Tuvākās nedēļas laikā bērnu žūrijai būs jāizvērtē vēl četras izrādes - Latvijas Leļļu teātra izrāde «Emīls un Berlīnes zēni», kuras režisors ir Ģirts Šolis, galerijā «Istaba» veidotā režisora Jāņa Znotiņa izrāde «Istabas fabulas», Dailes teātrī iestudētā režisores Lauras Grozas-Ķiberes izrāde «Pīters Pens» un Daugavpils teātrī iestudētā režisora Oļega Šapošņikova izrāde «Leo - mazais lauva».

Paralēli izrāžu vērtēšanai bērnu žūrija tiksies arī ar izrāžu radošajām komandām, apmeklēs Rotko centru Daugavpilī. Būtiski, ka bērni paši izveidos balvu, kuras dizains izrietēs no labākās izrādes tematikas un vēstījuma. Bērnu žūrijas balva tiks pasniegta «Spēlmaņu nakts 2015» apbalvošanas ceremonijas laikā 23.novembrī Dailes teātrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu