Foto: Lāčplēša dienas lāpu gājiens un uguns plosts Daugavā (59)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, Apollo

Atzīmējot Lāčplēša dienu, daži simti cilvēku šovakar bija devušies lāpu gājienā no Rīgas Brāļu kapiem līdz Strēlnieku laukumam.

Gājienā piedalījās pārsvarā jauni cilvēki, taču bija manāmas arī ģimenes ar maziem bērniem. Teju katram pasākuma dalībniekam rokās bija aizdegta lāpa. Daļa cilvēku gājienu pavadīja, dziedot populāras dziesmas, piemēram, latviešu tautasdziesmu «Div' dūjiņas gaisā skrēja».

Gājiena priekšgalā vairāki tā dalībnieki, tērpušies strēlnieku formastērpos, nesa valsts karogus.

Transportlīdzekļu satiksme gan netika traucēta, jo cilvēki pārvietojās pa ietvi. Gājienu uzraudzīja policija.

Jau ziņots, ka par godu Lāčplēša dienai šovakar Rīgā turpinās vairāki piemiņas pasākumi un koncerti.

Šovakar paredzēts latviešu karavīru piemiņai veltīts svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, kā arī folkloras kopu un rokgrupas «Skyforger» koncerts Latviešu strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā. Tāpat koncerti notiek vairākās Vecrīgas baznīcās, Rīgas Latviešu biedrības namā un Mazajā ģildē.

Kā ierasts, Lāčplēša dienā iedzīvotāji ar svecītēm devušies uz krastmalu. VAS «Valsts nekustamie īpašumi» aicina iedzīvotājus izvietot svecītes īpaši tam paredzētās vietās. Lai ar sveķiem un sodrējiem nesabojātu Rīgas pils mūra sienas, 11.novembra krastmalā pie mūra sienām uzstādīti nerūsējošā tērauda režģi.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu