Ugunsdzēsēji Lāčplēša dienā vairākas reizes steigušies dzēst uzliesmojumus pie Rīgas pils (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/Apollo

Lai gan Lāčplēša diena aizvadīta mierīgi pie Rīgas pils ugunsdzēsēju palīdzība uzliesmojošo svecīšu dēļ bija nepieciešama trīs reizes, pēdējais izsaukums bija pat plkst.0.47, kad arvien bija vērojama cilvēku plūsma, kas vēlējas novietot sveces pie sienas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tāpat VUGD darbinieki vienu reizi bija izsaukti pie Brīvības pieminekļa, jo arī tur bija uzliesmojošas svecītes.

VUGD aģentūrai LETA sacīja, ka diemžēl cilvēki nav ievērojuši ieteikumu Lāčplēša dienas pasākumiem paredzētajās vietās nest svecītes bez plastmasas trauciņiem, līdz ar to minētās četras reizes ir veidojušās situācijas ar nelieliem uzliesmojumu gadījumiem.

Tāpat pēdējais izsaukums pie Rīgas pils sienas bijis plkst.0.47 un pat tad VUGD novērojis, ka cilvēki arvien turpina nākt pie Rīgas pils, lai tur novietotu svecītes.

Jau ziņots, ka tūkstošiem cilvēku šovakar ir pulcējušies Rīgas centrā, 11.novembra krastmalā un tās apkārtnē, lai Lāčplēša dienā pieminētu un izrādītu cieņu neatkarīgās Latvijas armijas karavīriem, kas izcīnīja uzvaru pār tā saukto Bermonta karaspēku 1919.gada 11.novembrī.

Kā novēroja aģentūra LETA, krastmalā ir pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, kuri pie Rīgas pils sienas novieto svecītes. Visa Rīgas pils siena jau ir noklāta svecītēm, tāpēc cilvēki tās novieto arī sienas tuvumā un pie Daugavas.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz netika vērojami negadījumi, kad sveces kūstot izraisa uzliesmojumus, tomēr tuvumā dežurēja ugunsdzēsēji, savukārt par drošību rūpējas policijas darbinieki.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu