Tapis sirsnīgs video apsveikums «Latvijai 97! Vārdi» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/YouTube

Sveicot Latviju valsts proklamēšanas gadadienā, tapis īpašs video apsveikums «Latvijai 97! Vārdi», kurā tiek skaitīti valsts gadi caur Latvijas cilvēkiem.

Kā aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Eva Ikstena, projekta laikā, apbraukājot lauku un pilsētu bibliotēkas visā Latvijā, vietējie pirmklasnieki tika aicināti lasīt grāmatas, kas izdotas no 1918.gada līdz 2015.gadam. Apsveikuma tapšanā iesaistīti 97 pirmklasnieki, 97 grāmatas, 97 bibliotēkas.

«Veidojam video apsveikumus Latvijai, skaitot gadus caur to, kas svarīgi mums, radošajai komandai. Sākotnēji tā dzima kā spontāna un patriotiska ideja - apsveikt savu valsti -, bet nu jau tā kļuvusi par tradīciju. Cenšamies radīt svētku nedēļā prieku un kopības sajūtu caur cilvēkstāstiem. Katra video sagatavošana ir bijusi īpaša vairāku nedēļu ekspedīcija, kuras laikā visā Latvijas teritorijā dokumentēti cilvēki. Pirms došanās ekspedīcijā kopā ar režisoru Jurģi Tūbeli un pārējo radošo komandu diskutējam, ko mēs personīgi vēlamies vēstīt. Šogad mums šķita svarīgi uzrunāt jauno paaudzi, tos, kuri veidos Latviju un runās latviešu valodā vēl pēc mums,» stāsta Ikstena.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas literatūrzinātniekiem tika izvēlētas 97 grāmatas, kas simbolizē grāmatas izdošanas gadu. Grāmatas no Gaismas pils ceļoja uz 97 bibliotēkām visā Latvijā, kur tās lasīja vietējie skolēni. Pirmklasnieki atvēra 17.lapaspusi, kurā tradicionāli tiek iespiests bibliotēkas zīmogs, un nolasīja pāris rindkopas. Vēlāk rakstnieks Pauls Bankovskis izvēlējās vārdu no lasītā un ievietoja apsveikuma tekstā. Grāmatu secīgais (1918-2015) vārdu kalambūrs ir neordinārs pirmklasnieku sveiciens Latvijai šogad.

Video aplūkojams kanālā «VissNotiek» interneta vietnē «Youtube.com». Turpat skatāmi arī iepriekšējos gados tapušie video, sākot ar 2012.gadu.

Projektu īstenojusi producentu apvienība «HansaMedia».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu