Tiesa noraida pret Teiloru Sviftu ierosināto plaģiātisma lietu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV tiesa noraidījusi pret amerikāņu dziedātāju Teiloru Sviftu ierosināto plaģiātisma lietu par hita «Shake It Off» vārdu kopēšanu, turklāt tiesnese paziņojumu izveidojusi no vairāku Sviftas dziesmu tekstiem.

Kā jau ziņots, amerikāņu R&B izpildītājs Džesijs Breiems apgalvo, ka Svifta esot paņēmusi tekstu no viņa 2013.gada dziesmas «Haters Gone Hate». Viņš pieprasīja kompensāciju 42 miljonu ASV dolāru (38 miljonu eiro) apmērā, kā arī viņa atzīšanu par dziesmas līdzautoru.

ASV apgabaltiesas tiesnese Geila Stendiša pierādījumu trūkuma dēļ noraidīja Breiema apsūdzības.

«Tiesa nesaka, ka Breiems nekad, nekad nevarēs atgriezties tiesā ar savām apsūdzībām. Taču pašlaik mums ir problēmas, un diez vai Breiems var tās atrisināt,» norāda tiesnese, atsaucoties uz Sviftas dziesmām «We Are Never Ever Getting Back Together» un «Bad Blood».

Sviftas dziesma «Shake It Off» pabijusi vairāku valstu mūzikas topu virsotnē. Dziesmas videoklips vietnē «YouTube» skatīts 1,1 miljardu reižu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu