Raiņa un Aspazijas muzejiem radīta sava grafiskā identitāte (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dizaina birojs «H2E» Raiņa un Aspazijas muzejiem radījis un uzdāvinājis dzejnieku muzeja grafiskās atpazīstamības zīmes, informēja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.

Grafiskā identitāte veidota no Raiņa un Aspazijas vārdu iniciāļiem, kas ir viegli uztverama un simboliski viegli atpazīstama burtu kombinācija.

Tajā pašā laikā grafikas zīmē šos divus iniciāļus dizaina autori nevēlējās atainot, izmantojot saikli «un», jo tas nespēj simbolizēt tās saites un to spēku, kas vienoja Raini un Aspaziju.

«Līniju grafika simbolizē saikni, kas pastāvēja starp Raini un Aspaziju. Pirmajos divos dzīves posmos Rainis ir viens, tāpēc arī atbilstošo muzeju grafikas zīmēs ir tikai R un līnija, kas tiecas un tiecas pēc satikšanās ar A. Tas notiek vēlāk, un viena no šīm vietām ir Raiņa un Aspazijas māja, kur abi dzejnieki ir kopā. Rainis mirst vasarnīcā Majoros, tāpēc šeit līnija pārtrūkst,» skaidroja idejas autori.

Katrs muzejs ieguvis savu simbolisku krāsu. Raiņa muzejs «Tadenava» Dunavas pagastā, kas ir dzejnieka bērnības vieta, ieguvusi saules zeltaino krāsu, bet dzejnieka jaunības dienām veltītais muzejs «Jasmuiža» ieguvis egļu zaļo toni. Raiņa un Aspazijas māja Rīgā - asfalta un pilsētas dunas pelēko, bet abu dzejnieku vasarnīca - zilo krāsu, kurai Raiņa un Aspazijas darbos ir īpaša nozīme.

Trīs restaurēti Raiņa un Aspazijas muzeji - Raiņa muzejs «Tadenava» Dunavas pagastā, Raiņa un Aspazijas māja Rīgā un Raiņa un Aspazijas vasarnīca Majoros apmeklētājiem durvis atkal vērs 2016.gada pavasarī, vēstīja Zobena.

Dizaina birojs «H2E» izstrādājis arī visu trīs šobrīd restaurācijā esošo muzeju ekspozīciju un publiski pieejamo telpu dizaina projektus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu