Boils sarūgtināts par filmas «Stīvs Džobss» finansiālo neveiksmi (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu kinorežisors Denijs Boils atzinis, ka esot sarūgtināts par jaunās filmas «Steve Jobs» («Stīvs Džobss») finansiālo izgāšanos, par spīti kino kritiķu galvenokārt pozitīvajām atsauksmēm.

Kinolentes kases ieņēmumi no biļešu pārdošanas ASV kinoteātros līdz šim sasnieguši tikai 16,66 miljonus ASV dolāru (15,5 miljonus eiro). Tā vispirms iznāca 2493 amerikāņu kinoteātros, taču tagad vairāk nekā 2000 kinoteātru atteikušies no tās izrādīšanas.

Boils sacīja, ka filma esot izdota «pārāk plaši un pārāk ātri».

«Mani ļoti sarūgtina, ka filmas izdošana viscaur ASV neizdevās, tāpēc tagad to var noskatīties lielākajās pilsētās,» teica Boils. «Pēc kara visi gudri, taču, manuprāt, tā tika izlaista pārāk plaši un pārāk ātri.»

Filmas uzņemšanas budžets bija apmēram 30 miljoni dolāru (28 miljoni eiro).

Pirms filmas iznākšanas galvenās lomas tēlotājam Maiklam Fasbenderam prognozēja ASV Kinoakadēmijas balvas nomināciju, taču pēc neveiksmīgā starta kinoteātros viņa izredzes varētu būt krietni sarukušas.

Amerikāņu scenārists Ārons Sorkins adaptējis amerikāņu rakstnieka Valtera Izaksona grāmatu «Steve Jobs: The Exclusive Biography». Filma sastāv no trīs lielām ainām. Katrā no tām attēlots laiks pirms kāda nozīmīga produkta iznākšanas - «Mac» datora 1984.gadā, «NeXT» datora 1990.gadā un «iPod» mūzikas atskaņotāja 2001.gadā.

Boils sacīja, ka filmā «respektēta» vēsturiskā patiesība, taču to vajadzētu uztvert kā «tēlainu stāstu, nevis burtiskā veidā uztveramu vēsturi».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu