Foto: Protesta akcija pie Rīgas cirka (154)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aptuveni 100 cilvēki šovakar pie Rīgas cirka protestē pret dzīvnieku izmantošanu cirka izrādēs.

Kā novēroja aģentūra LETA, akcijas dalībnieki līdz atnesuši vairāk nekā desmit dažādus plakātus, kuros kritizēta dzīvnieku izmantošana un pārmesti sliktie apstākļi, kādos mitinās dzīvnieki cirkā.

Tāpat akcijas dalībniekiem rokās ir transparenti, uz kuriem attēloti bēdīgi slavenā video ar cirka pērtiķīti kadri.

Garāmgājējiem tiek dalītas skrejlapiņas, kurās tiek pausts aicinājums parakstīties par cirku bez dzīvniekiem. Skrejlapā gan latviešu, gan krievu valodā tiek skaidrots, kāpēc dzīvniekus cirkā izmantot ir slikti. Parakstus par dzīvnieku izmantošanas aizliegumu akcijas rīkotāji vāc arī uz vietas.

Skaļruņos tiek stāstīts par sliktajiem apstākļiem, kādos mitinās cirka dzīvnieki, kā arī dzīvnieku vajadzībām, kas tiekot ignorētas. Arī cirka ēkas logos izvietoti skaļruņi, un tiek atskaņota cirkam raksturīga mūzika.

Skaļrunis, kas ievietots cirka ēkas logā, pieder Rīgas cirkam. Kā aģentūrai LETA apliecināja cirkā, «cirka ēkā neatrodas tam nepiederoši priekšmeti». Atbildot uz jautājumu, kāpēc pa logu skan mūzika, ņemot vērā, ka ēkas priekšā notiek protesta akcija, cirkā norādīja, ka «viņiem ir tiesības cirka izrādes apmeklētājus sagaidīt ar mūziku». Mūzika skan ēkas iekšpusē, uzskata cirka pārstāvji.

Garāmgājēji pauž dalītas emocijas par notiekošo, nereti izsakot arī kritiku par rīkoto pasākumu.

Šodien protesta akcijā pret dzīvnieku izmantošanu cirkā cilvēki aktīvi parakstās pret dzīvnieku izmantošanu. Kā novēroja aģentūra LETA, pie galda, kur ir iespēja parakstīties par aizliegumu izmantot dzīvniekus, veidojas rinda. Parakstās gan jaunieši, gan arī gados vecāki cilvēki.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja viena no akcijas pārstāvēm, nepilnas pusstundas laikā savākti vairāki desmiti parakstu un cilvēku interese par iespēju parakstīties nesamazinās.

Pasākuma norisi novēro arī policijas pārstāvji.

Komentāri (154)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu