Pusaudži gūst apdegumus un nonāk slimnīcā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Mediķi vakar slimnīcā nogādājuši divus pusaudžus, kuri bija guvuši apdegumus, neuzmanīgi dedzinot atkritumus un rīkojoties ar kanalizācijas tīrāmo līdzekli, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Latgalē dedzinot atkritumus, rokas un sejas apdegumus guvusi 14 gadus veca meitene. Savukārt ķīmisku apdegumu guvis 12 gadus vecs puika, kuram pārvietojoties ar neaizvērtu kanalizācijas tīrāmā līdzekļa pudeli, šķidrums trāpījis acīs.

Tāpat Zemgalē slimnīcā ar rokas un muguras termiskiem apdegumiem nogādāts 45 gadus vecs vīrietis, kurš aizķerot kafijas automātu, uzrāvis sev virsū karstu šķidrumu.

Vidzemē mediķi slimnīcā nogādājuši sešus gadus vecu zēnu, kurš izkritis no otrā stāva loga. Cietušais nogādāts slimnīcā ar galvas traumu un aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Latgalē slimnīcā ar muguras un rokas traumām nogādāts 17 gadus vecs jaunietis, kuram remonta laikā no jumta uzkritis šīfera gabals.

Mediķiem vakar izdevās veikt sekmīgus atdzīvināšanas pasākumus 44 gadus vecai sievietei Vidzemē. Sieviete bija zaudējusi samaņu un neelpoja. Klātesošie sāka atdzīvināšanas pasākumus, kurus vēlāk pārņēma mediķi. Cietusī smagā, bet stabilā stāvoklī nogādāta slimnīcā.

Kopumā diennakts laikā NMPD mediķi visā Latvijā devušies uz 1134 izsaukumiem, no kuriem 252 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu