Latvijas sabiedrībai būs jārēķinās ar lielākiem drošības pasākumiem vietās, kur pulcējas daudz cilvēku (39)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai mazinātu terorisma draudus, jārēķinās ar lielākiem drošības pasākumiem vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, svētdien Latvijas Televīzijas raidījumā «Tieša runa» sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš uzsvēra, ka teroristu mērķis ir vērst uzbrukumus nevis pret dažādiem monumentiem vai simboliem, bet gan vietām, kur var būt iespējami vairāk upuru.

Zatlers minēja, ka Latvijā drošības pasākumi varētu tikt pastiprināti tādās vietās, kā koncerti Daugavas krastmalā.

«Jāsaprot, ka mūsu sabiedrība pie tā nav pieradusi,» tā Zatlers.

Jau ziņots, ka piektdien notikušajos teroraktos Francijas galvaspilsētā oficiālais bojāgājušo skaits ir 132 cilvēki, bet vairāk nekā 300 cilvēki ir ievainoti.

Atbildību par uzbrukumiem, kas notika sešās vietās Parīzē, atbildību uzņēmās džihādistu grupējums «Islāma valsts». Uzbrukumos gāja bojā septiņi teroristi, no kuriem seši uzspridzinājās paši.

Uzbrukumā koncertzālē «Batacalan», saņemot apmēram simt cilvēkus par ķīlniekiem, uzbrucēji minēja Sīriju un Irāku. Koncertzālē teroraktā upuru skaits sasniedzis 89 cilvēkus.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu