Rīgas Porcelāna muzejā rīkos valsts svētkiem veltītu darbnīcu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 18.novembrī, Rīgas Porcelāna muzejā ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt porcelāna apgleznošanas darbnīcu, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Kristīne Lipenite.

Muzejā no plkst.12 līdz 17 ikviens interesents būs aicināts piedalīties porcelāna apgleznošanas darbnīcā «Rīta zvaigzne». Muzeja darbinieki svētku noskaņai būs sagatavojuši īpašu porcelāna apgleznošanas piedāvājumu - porcelāna auseklīšus, no kuriem pēc apgleznošanas un apdedzināšanas būs iespējams izgatavot brošu.

Darbnīcu vadīs māksliniece Arta Baltā.

Savukārt muzejs «Rīgas Jūgendstila centrs» plkst.13 un 15 piedāvās apmeklēt svētku koncertu «Skaista mana tēvu zeme», kurā koklētāju ansamblis «Teiksma» atskaņos latviešu tautas mūziku. Koncerts būs skaists veltījums Latvijas valsts dibināšanas gadadienai.

Jau par tradīciju kļuvuši koklētāju ansambļa «Teiksma» koncerti muzejā «Rīgas Jūgendstila centrs» 18.novembrī. Koncertos skanēs latviešu tautasdziesmas, latviešu komponistu oriģinālmūzika koklētāju ansamblim, kā arī latviešu dzejnieku dzeja par Latviju, tās skaistumu, dabu, cilvēku tikumu un mīlestību. Kokļu skaņās varēs dzirdēt latviešu tautasdziesmu apdares, kā arī komponistu Valta Pūces, Viļņa Salaka un Ērika Ešenvalda mūziku.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu