4 latviešu veiksmes stāsti par ideju un drosmi izveidot skaistumsalonu (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latviešu patriotu nedēļai turpinoties esam apkopojuši četrus latviešu uzņēmēju veiksmes stāstus par viņu skaistumkopšanas saloniem. Par to, kā radās ideja, drosme un vēlēšanās uzsākt savu biznesu... 

 

Līvas Puriņas stāsts

Uzņēmēja Līva Puriņa ir smukuma darbnīcas «Amorete» īpašniece. Līvas un viņas darbnīcas stāsts sākās ar milzīgu vēlmi darīt, radīt vietu, uz kuru doties ar smaidu un prieku gan sev, gan citiem. Iesākumā nebija nekā!

«Nebija ne biznesa plāna, ne finansējuma, nebija pat pārāk lielas ticības no apkārtējiem. Vairums tikai stāstīja, cik tas ir milzīgs risks un, protams, ka bez lieliem ieguldījumiem tas ir pilnīgi nereāli. Šo vārdu es dzirdēju daudz, dzirdēju neticību,» stāsta Līva.

«Mans kurzemnieces spīts teica, ka jādara un viss būs. Ja jau Rīga, tad, kur gan vēl radīt mājīgāku sirds vietu, ja ne Āgenskalnā. Atradu nelielas telpas, kuras, radot īsto sajūtu, pārvērtu līdz nepazīšanai. Tā radās smukuma darbnīca «Amorete» [tulkojumā no franču val. – mazā mīlestība]. - franču šarms, ģimenisks siltums un romantika.»

Līva stāsta, ka sākums bijis ļoti smags un viņa no visas sirds ir pateicīga, ka tajā brīdī ceļš krustojies ar īstajiem cilvēkiem: «Sākumā, kad galvā bija haoss , mani iedrošināja, ka dodos pareizajā virzienā. Biju iedvesmas pilna un skatījos uz to vēl dziļāk, vēl patiesāk, vēl īstāk, vēl vairāk sapratu, ka tas ir tas, kas man jādara. Pēc laika manā ceļā parādījās dažādi kārdinājumi, izšķirošas izvēles, tomēr par laimi atkal tajā brīdī nonācu vietā, kura mani atgrieza uz pareizā ceļa.»

«Šobrīd ir pagājis nepilns gads, mēs vēl esam ļoti jauni un zaļi, bet ir noticis neticamais. No manis vienas ir radusies spēcīga komanda, mana cilts, kura ir ar mani un ir noticējusi šim sapnim. Šobrīd mēs darbojamies kā frizieru darbnīca, esam paplašināšanās procesā un jau šogad šeit pat paplašinām gan telpas, gan pakalpojumu piedāvājumu.»

 

Lauras Silnieces stāsts

Lauras pirmā izglītība bija telekomunikāciju speciālists. Vēlāk sekoja maģistra grāds uzņēmējdarbībā. Sākums un izvēlētie virzieni bija radikāli pretēji tam skaistumam  un vieglumam, ko Laura ir izveidojusi šobrīd. 

Kad pienāca mums labi zināmais krīzes periods valstī, Laurai arī bija neliels atelpas brīdis. Bija skaidrs, ka kaut kas jādara, bet kas? Īstajā brīdī Lauras mamma viņai atgādināja par bērnības sapni – kļūt par frizieri. Pēcāk tika iegūtas nepieciešamās zināšanas, lai sāktu savas jaunās darba gaitas. Un tās aizsākās «Košuma darbnīcā», kur Laura sāka strādāt kā friziere mācekle, tomēr nepameta sajūta, ka kaut kas pietrūkst. 

Pēc laika salona īpašniece piedāvāja Laurai uzņemties rūpes par visu salonu. Tā kā «Košuma darbnīca» sākotnēji bija arī mācību studija, tad jaunā sieviete turpināja augt, apmeklējot pedagoģijas kursus, lai savas zināšanas varētu nodot tālāk arī citiem.

Jaunajai ģimenei pieteicās mazulis un bija pienācis laiks pieņemt lēmumu, ko darīt tālāk! Brīdi pirms bērniņa nākšanas pasaulē Laura nolēma slēgt skaistumkopšanas salonu, kur ikdienā sniedz frizieru pakalpojumus. Bet tas nebija iemesls, lai pārtrauktu iepriecināt cilvēkus. Tajā laikā kolēģe Marta Ābele veidoja savu skaistuma studiju un abas nolēma kopā turpināt stāstu par nu jau jauno «Košuma darbnīcu».

Tika nolemts, ka «Košuma darbnīca» turpinās savu darbību kā vieta, kur saposties īpašajiem dzīves notikumiem, piemēram, kāzām, izlaidumiem un dzimšanas dienas ballītei. Studija sniedz arī individuālas konsultācijas, nodarbības un kursus par skaistuma radīšanas noslēpumiem un knifiem mājas apstākļos pašas spēkiem. 

«Reiz kāda kliente man teica, ka esmu kā feju krustmāte, kas ne vien sapucē, izveido frizūru, uzklāj grimu, bet arī palīdz uzvilkt skaisto kāzu kleitu, dalās ar noderīgu padomu, iedrošina!» teic Laura. 

 

Sandas Harmonijas telpas stāsts

«Harmonijas telpu» izveidojusi Sanda. Iesākumam, lai radītu darba vietu sev, ar mīlestību un pārdomātu rūpību tika izveidota studija ar vairākām telpām, tādā veidā dodot iespēju strādāt arī citām meistarēm. 

«Šobrīd droši varu teikt, ka ir savākta pilnvērtīga, lieliska komanda, kurā darbojas piecas kosmētiķes un divas nagu speciālistes. Meistares strādā individuāli un katrai ir savs klientu loks. Visas ir ļoti spēcīgas savā jomā, bet katrai ir sava stiprā puse. Meitenes ir sapratušas to, ka tikai kopīgiem spēkiem, vienai otru atbalstot, var sasniegt daudz augstākus mērķus un veiksmīgus panākumus,» stāsta Sanda.

Starp citu, novembris ir ne tikai Latvijas jubilejas mēnesis, bet arī «Harmonijas telpas» jubilejas mēnesis - šomēnes studija atzīmē ceturto gadu pastāvēšanu.

 

Friziermeistara Jāņa stāsts

Jau sen ļaudis runā, ka vizīte pie friziera ir daudz vairāk par skaistu matu sakārtojumu vai jauna matu krāsa. Tā ir arī sirds siltuma, empātijas, meistarības, perfektuma deva, kuru cenšas sniegt arī friziermeistars Jānis, kurš izveidojis salonu «Taviemmatiem.lv».

Viss sākās tieši pirms 17 gadiem, kad Jānis absolvēja devīto klasi. Kā jau tipiskam puisim, Jānim patika amatmācība, tehnika un motocikli, bet beidzot skolu bija skaidrs, ka ir jādara kaut kas tāds, kas uzreiz sniedz darba iespējas. Jānis gandrīz aizskrēja līdzi saviem draugiem, lai apgūtu kaut ko no tehniskajām zināšanām, tomēr, skatot izglītības katalogus, uzmanību pievērsa friziera profesija. Uzreiz arī atmiņā atausa, ka reiz taču ir apgriezis matus arī kādam brālēnam un draugam.

Tā pēc devītās klases Jānis devās apgūt friziera profesiju un jau 16 gados veiksmīgi uzsāka savas prakses gaitas. 

Šajā laikā tika strādāts salonos. Jānis bija devies arī praksē un zināšanu papildināšanā uz Īriju un Angliju, kur tika apgūtas dziļākas zināšanas par skaistumkopšanu.

Atgriežoties mājās visu laiku nepameta sajūta, ka vajadzīgs kaut kas savs. Tika izmēģinātas dažas biznesa idejas, visas saistītas ar matu kopšanu, bet tad nāca ideja par savu salonu.

Studija «Taviemmatiem.lv» Rīgā darbojas kopš 2012.gada jūlija.

«Ja nepieciešams varu gan bizi uzpīt, gan ilgviļņus ielikt, tomēr visērtāk jūtos ar šķērēm un krāsas otu rokās!» smejas Jānis.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu