Skip to footer
Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Svētku pusdienas - cūkgaļas cepetis ar krāsnī ceptiem kartupeļiem (31)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto

Cūkgaļas cepetis un krāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi - tas smaržo pēc svētkiem!

 

Aromātiskais cūkas cepetis

Tā kā bieži mūsdienās nesanāk gatavot lielus cūkas cepeša gabalus, jo tas prasa laiku un daudz ēdāju, tad vismaz reizi gadā, kad visa ģimene sanāk pie kopējā galda, palutini sevi ar LABAS kvalitātes cūkgaļu un laiku, kas nepieciešams pagatavošanai, lai gaļa būtu sulīga un uz mēles kūstoša. Lai gan pagatavošanas laiks ir ilgs, nesatraucies, 90% no tā tev par gaļu nav jāuztraucas, kā vien tik daudz, lai krāsnī būtu siltums.

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg cauraugušas vai cepeša cūkgaļas, ar ādu
  • 8 lielas ķiploku daiviņas, saspiestas
  • 5 lauru lapas
  • ½ tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 2 ēd.k. jūras sāls
  • svaigi malti pipari

Pagatavošana:

  1. Krāsnī liec pannu, kurā cepsi gaļu, un ļauj, lai tā uzkarst līdz mirklim, kad arī krāsns ir uzkarsusi 170 grādus karsta.
  2. Tikmēr sagatavo cūkgaļu. Gabalu pagriez ar ādu uz augšu un ar asu nazi veido iegriezumus paralēli īsākajai malai apmēram ar viena centimetra atstarpi, bet centies neiegriezt līdz gaļai, tikai ādā un nedaudz taukuma daļā. Ādu kārtīgi iezied ar sāli un pipariem (nebaidies, ka būs pa daudz, jo tas viss paliks uz ādas, nevis iesūksies gaļā). Iegriezuma vietās, kur vien vēlies, iebaksti uz pusēm gareniski pārlauztas lauru lapas. Pagriez gaļu otrādi, ar ādu uz leju, un otru pusi iezied no sākuma ar eļļu, tad ar pipariem un sāli (te gan pārlieku neaizraujies), un rīvēto muskatriekstu. To visu kārtīgi iesmērē.
  3. Karstajā pannā liec ķiploku daivas. Pa virsu ķiploku daivām liec cepeša gabalu ar ādu uz leju.
  4. Liec krāsnī un cep 2h tuvāk krāsns apakšai. Pēc 2h uzgriez krāsns temperatūru 200 grādus karstu, cūkgaļu apgriez ar ādu uz augšu, to aplaisti ar pannā izveidojušos šķidrumu un liec atpakaļ cepties. Ādiņa skaisti apbrūnēs un būs kraukšķīga.
  5. Izņem no krāsns un, pirms sagriez, ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pasniedz ar kāpostiem vai kartupeļiem, vai burkāniem, vai jebkuriem citiem rudens dārzeņiem, pagatavotiem tavā gaumē.

Recepte: Signe Meirāne, «Četras Sezonas».

 

Krāsnī cepti kartupeļi

Nepieciešams:

  • kartupeļi
  • timiāns
  • rozmarīns
  • eļļa
  • zaļumi
  • sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus nomazgā, ar visu mizu sagriež daivās, ja kartupeļi mazāki, atstāj nesagrieztus. Kartupeļus liek cepamtraukā, apslaka ar eļļu, pārkaisa ar timiānu, rozmarīnu un sāli, cep 230 grādos 25 minūtes.

Komentāri (31)
Nepalaid garām
Uz augšu