Kaupers: Priecājos, ka pēc teroraktiem mākslinieki ārpus Francijas neatceļ koncertus (65)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Priecājos, ka pēc teroraktiem Parīzē mākslinieki ārpus Francijas neatceļ koncertus, intervijā Krievijas ziņu portālam «66.ru» paudis grupas «Prāta vētra» līderis Renārs Kaupers.

«Tas, kas notika, protams, ir šausmīgi. Daudzi mūziķi tā dēļ ir atcēluši savus koncertus Parīzē, bet mani priecē tas, ka vietās, kas ir tālāk no Francijas, uzstāšanās atceltas netika. Mūziķi saviem klausītājiem parādīja, ka mēs varam būt kopā, ka labais vēl var uzvarēt ļauno,» teica Kaupers.

Viņš pastāstīja, ka «Prāta vētra» 14.novembrī, uzreiz pēc terorakta, uzstājās Maskavā. Koncerts tika sākts ar klusuma brīdi, un bojā gājušajiem cilvēkiem veltīta dziesma «Colder».

«Šādos brīžos nākas pārdomāt savu dziesmu vārdus. Tajā pašā dziesmā «Gori, gori, jasno» («Dedzi, dedzi, gaiši») ir tik vienkārši vārdi, bet tie ir svarīgi tieši šobrīd un tieši šajā kontekstā - «Dedzi, dedzi gaiši. Lai arī mums apgalvo, ka spīdēt ir veltīgi. Taču pasaulē bez gaismas, draugs, nekādas jēgas nav»,» stāstīja mūziķis.

«Mēs ticam, ka gaismai jāuzvar tumsu, ka labā pasaulē ir vairāk nekā ļaunā. Mūzikai ir jāapvieno cilvēki, jo tā iedvesmo. Pietiek ar vienu dziesmu, lai nomierinātos un sajustu spēku,» viņš norādīja.

Atbildot uz jautājumu par mūzikas un politikas saistību, Kaupers norādīja, ka «nav svarīgi tas, kas notiek politiķu vidū, jo mēs visi, pirmkārt, esam cilvēki. Neviens mums nevar aizliegt draudzēties un sarunāties».

Mūziķis uzskata, ka mūzika, kultūra un sports var cilvēkus apvienot, tāpēc tas ir jāattīsta. «Uz koncertiem nāk dažādi cilvēki - dažādu tautību, vecumu, reliģiju pārstāvji -, bet visus apvieno mūzika. Tas ir labi, tas ir pareizi,» uzsvēra Kaupers.

Kā ziņots, grupa «Prāta vētra» devusies koncerttūrē pa Krieviju, kuras laikā apmeklē 11 Krievijas pilsētas. Šovakar grupa uzstāsies Jekaterinburgā.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu