Krievija uzbrukusi «Islāma valsts» Sīrijas galvaspilsētai (354)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

 Krievija otrdien veikusi vairākus uzbrukumus džihādistu grupējuma «Islāma valsts» Sīrijas faktiskajai galvaspilsētai Rakai, pavēstīja ASV aizsardzības jomas amatpersona.

Uzbrukumi veikti, domājams, ar spārnotajām raķetēm, kas izšautas no jūras, un tāla darbības rādiusa bumbvedējiem, sacīja amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Krievija ASV iepriekš brīdinājusi par gaidāmajiem triecieniem, viņš sacīja.

Maskava nule kā apstiprinājusi, ka 31.oktobrī Ēģiptē notikušo Krievijas aviolainera katastrofu izraisījis bumbas sprādziens.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins solīja, ka vainīgie tiks atrasti, lai kur arī slēptos, un sodīti.

Viņš arī uzsvēra, ka Krievijas gaisa spēku uzlidojumi Sīrijā ne tikai turpināsies, bet tie būtu jāpastiprina.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011.gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Kā ziņots, 31.oktobrī īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes Šarm eš Šeihas kūrortpilsētas lidostas Sīnāja pussalā nogāzās Krievijas aviolaineris un katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Atbildību par aviokatastrofas izraisīšanu uzņēmās ar džihādistu grupējumu «Islāma valsts» saistīti kaujinieki.

Komentāri (354)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu