Eksperti skaidro galveno versiju, kur bija novietots spridzeklis «Kogalimavia» lidmašīnā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kāds izmeklēšanai pietuvināts avots pastāstījis, ka sprādzies «Kogalimavia» lidmašīnā noticis nevis bagāžas nodalījumā, bet gan pašā lidaparāta salonā, vēsta «Kommersant».

Tiek precizēts, ka spridzeklis varēja atrasties zem pasažieru sēdekļa pie loga. Sākotnēji gan domāts, ka sprādziens noticis bagāžas nodalījumā, taču tagad noskaidrots, ka sprādziena epicentrs atradies salona aizmugurējā daļā. Sprādziena rezultātā notika astes konstrukcijas deformācija un salona dehermetizācija, kas izraisīja lidmašīnas izjukšanu jau gaisā. Eksperti pie šāda secinājuma nonākuši, izpētot lidmašīnas atlūzu, kuras mala bija izbīdīta uz āru, un tā tas notiek tikai gadījumā, ja notiek sprādziens. Ar kādu spridzekli tas noticis - trotilu vai plastītu, pagaidām netiek precizēts.

Tāpat tiek norādīts, ka bumbu lidmašīnas salonā varēja nogādāt kāds Šarm eš Šeihas lidostas darbinieks, piemēram, salona apkopējs vai strādnieki, kuri nogādā lidaparātā ēdienu vai bagāžu.

Lainera katastrofa notika 31.oktobrī, un tajā gāja bojā 224 cilvēki.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu