Ārkārtas situācija lidmašīnā uz Ēģipti: Pasažieris no Latvijas pastāsta par notikušo (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Portāls  «Apollo» sazinājās ar  Rihardu, kurš kopā ar sievu un sievasmāti atradās lidmašīnā, kas šodien bija ceļā no Varšavas Polijā uz Hurgadu Ēģiptē un veica ārkārtas nosēšanos Bulgārijas pilsētā Burgasā. 

«Sēžam Burgasā jau sešas stundas. Izsēdināšana no lidmašīnas notika šādi. Tiek gaidīta cita lidmašīna no Varšavas. Gadījās tikt tieši uz šo reisu,» elektroniskajā vēstulē raksta Rihards.

Telefonsarunā ar portālu «Apollo» vīrietis pastāstīja, ka joprojām gaida lidmašīnu, kas ceļotājus nogādās galamērķī. Lūgts pastāstīt par to, kas īsti lidmašīnā notika, Rihards saka: «Bija pēkšņs grūdiens un lidmašīna sāka strauji zaudēt augstumu. Jocīgākais bija tas, ka neviens neko nepaskaidroja. Ieslēdzās avārijas gaismas un lidmašīna laidās lejā.»

Pēc nolaišanās lidmašīnā ienākuši bruņoti vīri, kas pārbaudījuši katru pasažieri un ar paceltām rokām pa vienam likuši pamest lidmašīnu.

Rihards stāsta, ka laikā, kad lidmašīna strauji laidusies lejā, diviem vīriešiem sākusies panika, taču Rihards ar smaidu norāda, ka neesot jau jēgas celt paniku, ja tāpat «neko nevar ietekmēt».

Vaicāts, vai ņemot vērā pēdējā laika notikumus, tostarp Krievijas lidmašīnas katastrofu Ēģiptē, Rihardam nav bijis bail doties atpūtā tieši uz Hurgadu, viņš ar smaidu saka: «Tad jau ar mašīnu arī nevar braukt.»

Pēc nolaišanās Burgasas lidostā visi pasažieri vēl divas reizes pārbaudīti. Kur atrodas Riharda un ģimenes locekļu bagāža viņam neesot zināms. No lidmašīnas viņam atļauts paņemt līdzi tikai pasi un telefonu. Pārējā rokas bagāža, ieskaitot sievas un sievasmātes rokassomiņas palikušas lidmašīnā.

Portāls jau vēstīja, ka kāds pasažieris paziņojis, ka lidmašīnā ievietots spridzeklis, tāpēc lidaparāts veicis ārkārtas nolaišanos Burgasas pilsētā Bulgārijā.

«Kāds 64 gadus vecs pasažieris paziņoja par spridzekli, pašlaik viņu nopratina likumsargi,» ziņo Bulgārijas «Nova TV».

Pasažieri no lidmašīnas evakuēti.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu