Ķīpsalā pie Vanšu tilta zilaļģu dēļ neiesaka peldēties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rinalds Ekmanis / LETA

Starp Rīgas oficiālajām peldvietām zilaļģu dēļ šodien nav ieteicams baudīt ūdens priekus tikai Daugavas peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta, liecina Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) izplatītā informācija sociālajos tīklos.

Jau ziņots, ka ilgstoši pastāvot karstam un sausam laikam, Latvijas peldvietās tiek novērota pastiprināta zilaļģu savairošanās.

Vēl ceturtdien pēc Veselības inspekcijas (VI) rīcībā esošās informācijas, potenciāli toksiskās zilaļģes bija savairojušās tādā apmērā, ka piemērojami peldēšanās ierobežojumi tika noteikti Daugavas peldvietā Ķīpsalā pie Vanšu tilta, Mazajā Daugavā Lucavsalas D daļā, Buļļupes peldvietā pie Birzes ielas, kā arī Mazā Baltezera peldvietā Alderi.

VI aicina pirms peldes vizuāli novērtēt ūdens stāvokli un atturēties no peldēšanās, ja ūdenī visā peldvietas akvatorijā novēro ūdens saduļķošanos un tā iekrāsošanos zaļā krāsā, kā arī netīri zilganzaļu plēvi virs ūdens vai aļģu saskalojumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu