Pasniegtas «Spēlmaņu nakts» balvas; gada aktieri - Broka un Grūbe (38)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Spēlmaņu nakts 2015» ceremonijā pirmdienas vakarā par 2014./2015.gada sezonas labāko aktrisi atzīta Baiba Broka, bet par labāko aktieri - Dainis Grūbe.

Kategorijā «Gada aktrise» uz atzinību pretendēja JRT aktrise Baiba Broka, Nacionālā teātra aktrise Daiga Kažociņa, JRT aktrise Guna Zariņa, Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jekaterina Frolova, Nacionālā teātra aktrise Maija Doveika. «Gada aktrises» balvu ieguva aktrise Baiba Broka.

Kategorijā «Gada aktieris» uz apbalvojumu pretendēja JRT aktieris Andris Keišs, Dailes teātra aktieri Artūrs Skrastiņš un Dainis Grūbe, aktieris Juris Žagars, kā arī Lauris Subatnieks un Gundars Grasbergs. «Gada aktiera» balvu ieguva Dainis Grūbe.

Kategorijā «Gada režisors» balvu ieguva režisore Laura Groza - Ķibere.

Savukārt kategorijā «Gada aktrise otrā plāna lomā» «Spēlmaņu nakts 2015» balvu saņēma Lolita Cauka, kategorijā «Gada aktieris otrā plāna lomā» - Artis Robežnieks Tāpat «Spēlmaņu nakts 2015» laikā par «Gada debiju» balva tika pasniegta Jeļenai Ņetjosinai.

Kategorijā «Gada mazās formas izrāde» triumfēja Latvijas Nacionālā teātra izrāde «Antigone», režisors - Elmārs Seņkovs.

Par pagājušās sezonas labāko lielās zāles izrādi atzīta un kategorijā «Gada lielās formas izrāde» triumfē Jaunā Rīgas teātra iestudējums «Cerību ezers». Režisors - Vladislavs Nastavševs.

«Spēlmaņu nakts» ceremonijas «Grand Prix» balvu ieguva iestudējums «Antigone».

Kategorijā «Gada sasniegums laikmetīgajā dejā» balvu saņēma izrāde «Atgriešanās» (autore Elīna Gaitjukeviča), bet balvu par «Gada izrādi bērniem vai pusaudžiem» saņēma Leļļu teātra izrāde «Neglītais pīlēns» (režisors Dmitrijs Petrenko).

Par Gada scenogrāfu atzīts Reinis Dzudzilo par izrādi «Vīlas» Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB).

Kā Gada kostīmu vai grima mākslinieces godinātas Kristīne Jurjāne un Sarmīte Balode par tēlu vizuālo risinājumu izrādēs «Divpadsmit krēsli» un «Aspazija. Personīgi» JRT.

«Gada gaismu un video mākslinieka titulu» saņēmis Igors Kapustins par gaismām izrādē «Raiņa sapņi» Nacionālajā teātrī.

Savukārt balvu kā «Gada kustību māksliniece» saņēmusi Inga Raudinga par darbu izrādē «Zelta pods» Liepājas teātrī un izrādē «Vīnes meža stāsti» Nacionālajā teātrī.

Nominācijā «Gada sasniegums baleta mākslā» godināta dejotāja Evelīna Godunova par Džuljetas lomu izrādē «Romeo un Džuljeta» LNOB.

Par «Gada mūzikas autoru» teātrī atzīts Jēkabs Nīmanis par kompozīcijām izrādēm «Blakts» un «Raiņa sapņi» Nacionālajā teātrī.

Nominācijā «Gada sasniegums oriģināldramaturģijā (teksts, luga vai scenārijs)» triumfējusi Inga Ābele par JRT izrādi «Aspazija. Personīgi.»

Tikmēr skatītāju simpātiju balvu kā «Gada izrāde» saņēmusi režisores Grozas-Ķiberes izrāde «Equus» Dailes teātrī. Skatītāji par «Gada aktieri» atzinuši Daini Grūbi, bet «Gada aktrises» godā cēluši Ilzi Ķuzuli - Skrastiņu.

Vakara gaitā sumināti arī Mūža balvas ieguvējus - tautā mīlētus Latvijas Nacionālā teātra grandus Uldi Dumpi un Ģirtu Jakovļevu. Ceremonijas gaitā iecerēts pasniegts arī skatītāju simpātijas balvas un Bērnu žūrijas specbalvu.

Kopumā Gada balvas teātrī tiek pasniegtas 18 nominācijās.

Gada balvas teātrī tradicionāli tiek pasniegtas «Spēlmaņu nakts» laikā 23.novembrī, kas ir Latvijas laikmetīgā teātra dižgara Edurda Smiļģa dzimšanas diena. Šī gada ceremonijas veidotāji ir režisore Ināra Slucka, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, videomākslinieks Māris Kalve un operators Uldis Jancis.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu