Darba meklētāji Latvijā nevēlas strādāt par 250 eiro mēnesī (130)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Darba meklētāji nevēlas strādāt par 250 eiro mēnesī, kaut gan atbilstoši statistikas datiem teju katrs ceturtais strādājošais Latvijā atalgojumā saņem valsts noteikto minimumu vai pat mazāk, liecina «CV Market» apkopotā informācija.

Speciālistu darba portālā «cvmarket.lv» 95,5% respondentu uz aptaujas jautājumu, vai piekristu strādāt par 250 eiro mēnesī pēc nodokļu nomaksas, atbildējuši noliedzoši. Šī ir summa, ko «uz rokas» saņem strādājošais ar minimālo darba algu.

Savukārt Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma informācija* liecina, ka 22,7% strādājošo 2015.gada 3.ceturksnī saņēma minimālo darba algu vai mazāk, un šo darba ņēmēju īpatsvars salīdzinājumā ar 2014.gada 3.ceturksni ir palielinājies par 4,9 procentpunktiem.

«Grūti ticēt, tam, ka katrs ceturtais nodarbinātais Latvijā strādā, saņemot minimālo atalgojumu. Problēma, iespējams, ir tā, ka oficiāli aprēķinātā darba samaksa ievērojami atšķiras no reālās, ko strādājošie saņem «uz rokas», norāda «CV Market» Latvijas filiāles vadītāja Renāte Zīverte. Domājams, ka atbildīgās iestādes jau vērtē to, kādēļ minimālā atalgojuma saņēmēju skaits pieaug straujāk par nodarbināto skaitu.

Aptaujā, kas portālā «cvmarket.lv» notika septembrī un oktobrī, piedalījās 437 respondentu.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu