Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāju streika prasības (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāji ir publiskojuši savas streika prasības, atbalstot Latvijas izglītības un zinātnes arodbiedrības viedokli, ka skolotāju darba samaksas kārtība ir jāreformē, nodrošinot konkurētspējīgu atalgojumu par pilnas slodzes darbu.

Pedagogi neuzticas IZM skolotāju darba samaksas reformas izstrādātāju darba grupai un ierosina tai atkāpties, jo jaunais skolotāju algu modelis draud pasliktināt esošo situāciju gan darba nosacījumu, gan darba algas ziņā. Skolās ar lielu skolēnu skaitu skolotāju darba alga tiks samazināta. Atgādinām, ka 2009. gadā notika ievērojams finansējuma samazinājums, kas izraisīja skolotāju algu samazināšanu pat līdz 40%.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāju prasības:

1. Jāveic skolu tīkla optimizācija un tikai pēc tam algu reforma.

2. Pārstrādājot algu modeli, nepasliktināt nevienam pedagogam esošo darba algas un darba nosacījumu situāciju. Prasām konkurētspējīgu atalgojumu par likmi un diferencētu atalgojumu atkarībā no darba stāža.

3. Algu reformu saistīt ar izglītības kvalitātes aspektiem un darba sarežģītību. Esam pret izglītības nolīdzināšanu, atņemot talantīgākajiem skolēniem iespēju attīstīt savas spējas un iegūt konkurētspējīgu izglītību.

4. Saglabāt 10% valsts ģimnāziju piemaksu. Paredzēt iespēju piešķirt lielākus līdzekļus padziļināto, profilējošo un starptautisko programmu īstenošanai. Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā no 1997. gada tiek īstenota Starptautiskā Bakaulaurāta programma.

5. Nodrošināt dažādu priekšmetu skolotājiem vienādu kontaktstundu skaitu pilnā slodzē.

6. Atcelt kvalitātes pakāpju birokratizēto noteikšanu.

7. Paredzēt jaunajā atalgojuma modelī pilnu darba nedēļu - 40 stundas.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu