Spriedze pieaug: Erdogans brīdina Putinu (733)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kaislības ap notriekto Krievijas lidmašīnu «Su-24» turpinās - gan Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins atsakās piekāpties viens otram viedokļu cīņā. Lai arī Erdogans paudis vēlmi un gatavību tikties «aci pret aci» ar Putinu, viņš Krievijas līderim izteicis arī brīdinājumu «nespēlēties ar uguni», vēsta «The Mirror».

Pašlaik notiekošo starp abām valstīm un to līderiem var dēvēt par «viedokļu karu», kurā iesaistītas abas valstis. Gan Krievijai, gan Turcijai ir atšķirīgi viedokļi par notikušo, taču Turcija vēlas saglabāt kontaktu ar Krieviju, ko Krievija, kā izskatās, īpaši nevēlas.

Laikraksts norāda, ka Putins nevēlas kontaktēties ar Erdoganu tik ilgi, kamēr viņš neatvainosies Krievijai par notriekto lidmašīnu, kamēr Erdogans savā uzrunā paziņojis, ka viņš pat nedomā atvainoties un brīdinājis Putinu par to, lai viņš «nespēlējas ar uguni».

Erdogans uzskata, ka viss noticis godīgi, jo viņš jau pēc iepriekšējām reizēm, kad Krievijas lidmašīnas ielauzušās Turcijas gaisa telpā, ir brīdinājis Putinu, ka turpmāk visas Krievijas lidmašīnas, kuras pārkāps Turcijas gaisa telpu, tiks notriektas.

Pēdējā Putina saruna ar Erdoganu notika novembrī notikušajā G20 samitā Antaljā, kad Putins lūdzis Erdoganu atzīt Krievijas lidmašīnas nevis kā «ienaidnieka lidmašīnas, kuras ielaužas svešā gaisa telpā», bet gan kā «viesus». Uz šo lūgumu Erdogans atbildējis, ka «par šādiem viesiem nevar būt ne runas, jo reģions ir ļoti jūtīgs uz dažādām militārām provokācijām». Tāpat Erdogans kritizējis Putinu par Asada režīma atbalstīšanu Sīrijā, kas ir atbildīgs par vismaz 380 000 cilvēku nāvēm.

Pašlaik Krievijas amatpersonas norāda, ka dialogs ar Turciju netiks atjaunots tik ilgi, kamēr Turcija neatvainosies par notikušo, un Turcija apsūdzēta sadarbībā ar teroristisko grupējumu «Daesh» («Islāma valsts»), ko Turcijas puse kategoriski noraidījusi.

Komentāri (733)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu