Lukašenko: Pasaule ir sajukusi prātā (190)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, sestdien Minskā tiekoties ar Azerbaidžānas kolēģi Ilhamu Alijevu brīdināja, ka «pasaule ir sajukusi prātā».

Vienlaikus Rietumu mediji, ziņojot par Lukašenko un Alijeva sarunām, tikšanos saista ar Minskas un Baku bažām par Maskavas un Ankaras konfliktu un iespējamo starpniecību tā noregulēšanā.

«Pasaule ir sajukusi prātā. Jūs redzat, kas notiek. Un šajā vētrainajā, neparedzamajā pasaulē mums šodien ir jādzīvo, jeb precīzāk - jāizdzīvo,» atzina Baltkrievijas līderis.

«Un mums vienam otru ir jābalsta, lai stātos pretī šiem draudiem, kas šodien pastāv pasaulē. Mēs par to jau esam runājuši un neslēpjam,» piebilda Lukašenko.

«Baltkrievija sevi ir iezīmējusi kā laukums Krievijas, Ukrainas un Rietumeiropas dialoga jautājumiem,» britu raidorganizācija BBC citē Krievijas un Baltkrievijas savienotās valsts sekretāru Grigoriju Rapotu.

«Tas liecina par to, ka Baltkrievija var būt ērts laukums jebkādam dialogam, kas ir vērsts uz stabilizāciju un miera panākšanu, arī sarunām par situāciju Tuvajos Austrumos,» viņš piebilda.

Kā ziņots, Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

Komentāri (190)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu