Turcijas premjers: Mēs neatvainosimies Krievijai (131)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Turcija neatvainosies Krievijai par tās bumbvedēja notriekšanu pie robežas ar Sīriju un aicina Maskavu pārskatīt pret Turciju noteiktās sankcijas, pirmdien paziņoja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutolu.

«Mūsu gaisa telpas, mūsu robežas aizsardzība ir ne tikai mans valdības tiesības, bet arī pienākums, un neviens Turcijas premjers vai prezidents (...) neatvainosies par to, ka pildījis savu pienākumu,» sacīja Davotolu preses konferencē Briselē pēc sarunām ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Runājot par Krievijas sestdien noteiktajām sankcijām, Davutolu pauda cerību, ka «Krievija pārskatīs šos pasākumus mūsu abu [valstu] interesēs».

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins sestdien parakstīja dekrētu par ekonomisko sankciju noteikšanu pret Turciju.

Abu valstu attiecības ir būtiski pasliktinājušās, kopš Turcijas iznīcinātāji 24.novembrī pie Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju. Turcija ir paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu.

Komentāri (131)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu