NATO par Krievijas kara lidmašīnas notriekšanu: «Svarīgi saglabāt mieru» (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Visas NATO valstis atbalsta Turciju un tās tiesības uz teritoriālajām vērtībām un gaisa robežām. Par to organizācijas mājas lapā paziņojs alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vēsta «RBK».

Tāpat viņš paziņojis, ka NATO atbalsta Turcijas centienus izlīdzināt situāciju ar Maskavu. «Svarīgi saglabāt mieru un izlīdzināt saspringumu,» atzīmējis NATO ģenerālsekretārs.

Tāpat viņš vērsies pie Maskavas aicinot to «spēlēt nozīmīgu lomu» cīņā ar «kopējo ienaidnieku».

«NATO mērķtiecīgi atbalsta starptautisko spēku atjaunošanu, lai rastu politisku risinājumu konfliktam Sīrijā,» sacījis Stoltenbergs.

Viņš norādījis, ka tas ir aktuālāk kā vēl nekad. To apstiprinot arī Krievijas «SU-24» notriekšana.

Viņš skaidrojis, ka starptautisko mehānismu nostiprināšana nepieciešama «stabilu, caurspīdīgu un prognozējamu attiecību veidošanai ar Krieviju».

Jau vēstīts, ka 24. Novembrī Turcija notrieca Krievijas kara lidmašīnu «SU-24». 29. Novembrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka atbildēs Turcijai ar ekonomiskām sankcijām.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu