Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/28/11065363t1hc62f.jpg)
Aromātiska, viegli pagatavojama, izdosies vienmēr!
Nepieciešams:
4 skābi āboli
3 olas
2 glāzes miltu
1 glāze skābā krējuma
2 citroni
1 glāze cukura
150g pūdercukura
1 tējkarote cepampulvera
Pagatavošana:
Ābolus mizo, sagriež šķēlēs.
Miltus sajauc ar cepampulveri.
Olas sakuļ ar cukuru, tad pieliek krējumu, sakuļ. Masai pieliek vienam citronam norīvētu miziņu un miltus. Mīklu liek ietaukotā formā, virsū liek ābolu šķēles, cep 180 grādos 30 minūtes - gatavību pārbauda ar kociņu.
Pūdercukuru sajauc ar 4 karotēm citronu sulas un vienam citronam norīvētu mizu. Kad kūka atdzisusi, glazūru pārlej pāri.