Drosmīgais «Pirelli» kalendārs lauž stereotipus un iedvesmo (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamā gada «Pirelli» kalendāram pozējušas tādas «spēcīgas un iedvesmojošas» sievietes kā tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa un komiķe Eimija Šūmere.

Amerikāņu fotogrāfe Enija Leibovica, kura uzņēmusi kalendārā redzamās fotogrāfijas, nodēvējusi to par atkāpšanos no pēdējos gados ieturētā stila. «Pirelli» kalendāros parasti redzamas slavenas modeles un aktrises.

«Pirelli» kalendāra izdošana aizsākās 1964.gadā. Tas tiek dāvināts tikai automašīnu riepu ražotāja svarīgākajiem klientiem un slavenībām.

Leibovica sacīja, ka «Pirelli» izteicis vēlmi nākamā gada kalendārā iekļaut sievietes, kuras var lepoties ar ievērojamiem karjeras sasniegumiem. Nākamā gada izlaidumā būs modes blogere Tavi Gevinsone, kura kļuva populāra 12 gadu vecumā, ķīniešu aktrise Jao Čeņa, japāņu māksliniece Joko Ono, dziedātāja Petija Smita, rakstniece Frena Lebovica, kinolentes «Selma» režisore Eiva Duvernaja, amerikāņu filantrope Agnese Gunda, filmu producente Ketlīna Kenedija, krievu modele Natālija Vodjanova, amerikāņu uzņēmēja Melodija Hobsone un irāņu māksliniece Širina Nešata.

«Es gribēju nofotografēt šīs sievietes tieši tādas, kādas viņas ir, bez nekādas izlikšanās,» norādīja Leibovica.

«Man nav ne jausmas, ko domās vidējais saņēmējs,» par jauno kalendāru intervijā žurnālam «Vogue» teica Smita. «Es domāju, ka viņi novērtēs drosmīgo gājienu. Tad jau redzēsim.»

«Mani ļoti pārsteidza aicinājums fotografēties. Taču es par to esmu ļoti lepna. Es uzskatu, ka Enija dara kaut ko unikālu un atšķirīgu. Arī «Pirelli» tā ir uzdrīkstēšanās. Es uzskatu Enijas projektu nevis par protestu, bet gan cildinājumu,» paziņoja Smita.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu