Izrādīs filmu par Baraka un Mišelas Obamu iepazīšanos (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Janvārī Sandensas kinofestivālā tiks izrādīta filma par ASV prezidenta Baraka Obamas pirmo tikšanos ar sievu Mišelu.

Kinolentē «Southside With You» atspoguļota vasaras pēcpusdiena 1989.gadā Čikāgā, kad Obama sāka attiecības ar savu nākamo sievu, kura tolaik vēl bija pazīstama ar meitas uzvārdu Robinsone.

Sandensas neatkarīgā kino festivāls norisināsies Pārksitijā, Jūtas štatā, no 21. līdz 31.janvārim. Kinofestivālu dibinājis amerikāņu aktieris Roberts Redfords.

Festivālu atklās ar kinolenti «Other People» par neveiksmīgu komiķi, kurš atgriežas bērnības mājās, lai rūpētos par savu slimo māti. Programmā iekļauta arī ceļojumu filma «Swiss Army Man» ar britu aktieri Danielu Redklifu.

Sandensas kinofestivālā būs skatāma britu dokumentālā filma «The Lovers and the Despot» par dienvidkorejiešu režisoru un aktrisi, kuri apgalvo, ka viņus esot nolaupījis nelaiķa Ziemeļkorejas diktators un kino fans Kims Čenirs.

Programmā iekļautas arī dokumentālās filmas par amerikāņu žurnālistu Džeimsu Foliju, kuru 2014.gadā nogalināja «Islāma valsts» kaujinieki, un par apšaudi Lanca Ņūtaunas Sendijas Hukas pamatskolā 2012.gadā.

«Lai arī šiem neatkarīgajiem māksliniekiem ir atšķirīga pagātne, vide un perspektīva, viņus vieno stāstu spēks un vīzija,» sacīja Redfords. «Jauns gads neatkarīgajā kino sāksies janvārī tieši šeit, uz kalna.»

Sandensas kinofestivālā startējušas tādas veiksmīgas un augstu novērtētas filmas kā «Beasts of the Southern Wild» («Savrupnieki no mežonīgajiem dienvidiem»), «Fruitvale Station» («Frutveilas stacija») un «Whiplash» («Atsitiens»), kas šogad ieguva trīs «Oskara» balvas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu