Miris grupas «Stone Temple Pilots» solists Skots Veilands

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

48 gadu vecumā miris amerikāņu rokgrupas «Stone Temple Pilots» solists Skots Veilands, ceturtdienas vakarā apstiprināja dziedātāja menedžeris Toms Vitorino.

Sociālajos tīklos ievietotā paziņojumā teikts, ka Veilands «aizgājis miegā koncertturnejas pieturvietā Blūmingtonā, Minesotas štatā, kur uzstājās ar savu grupu «The Wildabouts»».

Veilands dibināja «Grammy» balvas ieguvušo grupu «Stone Temple Pilots», kā arī bija rokmūzikas zvaigžņu grupas «Velvet Revolver» dalībnieks.

Slavenību tenku portāls TMZ ziņo, ka Veilands esot atrasts miris turnejas autobusā, kas novietots pie viesnīcas. Tas noticis netālu no vietas, kur bija paredzēts viņa koncerts.

«Skumjas ziņas par Skota Veilanda nāvi. Viņš bija vienreizēji, neaprakstāmi spēcīgs uz skatuves. Domās esmu ar viņa ģimeni,» sociālajos tīklos līdzjūtību pauda amerikāņu aktrise Džūljeta Luisa.

Kalifornijas štatā dzimušais Veilands 90.gados ar brāļiem Robertu un Dīnu Deleo nodibināja grupu «Stone Temple Pilots». Grupas slavenākie hiti ir «Big Empty», «Vasoline» un «Interstate Love Song».

Par spīti grupas panākumiem, Veilands gadiem ilgi cīnījās ar narkotiku atkarību. 1995.gadā Veilandu notiesāja par kreka pirkšanu. Viņam piesprieda nosacītu sodu.

1999.gadā viņu ieslodzīja cietumā par nosacītā soda noteikumu pārkāpšanu, jo viņš tika pieķerts ar heroīnu. 2003.gadā Veilandam par narkotiku glabāšanu tika piespriests trīs gadu nosacīts sods.

Savukārt 2008.gadā viņš tika notiesāts uz astoņām dienām cietumā, jo ne atzina, ne arī noliedza vainu auto vadīšanā dzērumā.

Grupai «Velvet Revolver», kuras dalībnieki ir Slešs, Dafs Makagans un Mets Sorums, bieži nācās pieskaņot savus plānus Veilanda daudzajām tiesas sēdēm. Veilanda vokāls pēdējoreiz izmantots grupas 2007.gada albumā «Libertad», bet pēc gada grupa turpināja darbību bez viņa, kā iemeslu nosaucot Veilanda «ekscentrisko uzvedību».

Veilands atgriezās grupā «Stone Temple Pilots», taču 2013.gadā tika no tās izslēgts.

Veilanda tagadējās grupas «The Wildabouts» koncerts bija paredzēts ceturtdien Medīnā, Minesotas štatā. Uzstāšanās tika atcelta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu