Sadalīs festivāla «Prozas lasījumi 2015» balvas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šovakar ar noslēguma pasākumu un apbalvošanu noslēgsies 20.literatūras festivāls «Prozas lasījumi 2015», informēja festivāla rīkotāju biedrības «Tarba» pārstāve Baiba Koemeca.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas restorānā «Klīversala» plkst.18 ar saviem nesen tapušajiem prozas darbiem festivāla noslēguma pasākumā piedalīsies rakstnieki Dace Rukšāne, Aivars Eipurs, Elvita Ruka, Valdis Rūmnieks un Kurzemes prozas lasījumu laureāts.

Pēc šo autoru lasījumiem norisināsies visu festivāla autoru priekšnesumu izvērtēšana un labāko apbalvošana. Katru priekšnesumu vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā žūrija. Kamēr žūrijas locekļi izvērtēs priekšnesumus, koncertu sniegs grupa «Sigma».

«Prozas lasījumu 2015» noslēguma pasākumu vadīs pagājušā gada laureāts Pauls Bankovskis.

Savukārt pa dienu norisināsies jau par ilggadēju tradīciju kļuvušais «Prozas lasījumu» pasākums «Prozas brokastis». No plkst.12 kafejnīcā «Andalūzijas suns» ar saviem priekšnesumiem uzstāsies Agnese Krivade, Inga Žolude, Madara Rutkēviča, Andris Zeibots un Pēteris Pūrītis. Pie klavierēm, kā ik gadu, būs maestro Juris Kulakovs. «Prozas brokastis» vadīs Ilmārs Šlāpins.

Kā ziņots, «Prozas lasījumi» 20 gadu laikā pārtapuši par vienu no centrālajiem literārajiem notikumiem valstī un kļuvuši par nozīmīgu ikgadēju atskaites punktu pašmāju rakstniecībā.

«Prozas lasījumi» par daudzveidīgu literatūras festivālu izauguši no nelieliem lasījumiem Andreja Upīša memoriālajā muzejā 1995.gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu