Straujuma paziņo par demisiju; krīt valdība (806)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc tikšanās ar prezidentu Raimondu Vējoni šodien paziņoja par savu demisiju.

Līdz ar to krīt arī pašreizējā valdība.

Valdības vadītāja pauda, ka «ir pagājis noteikts laika posms, valdība ir pieņēmusi divus budžetus, ir veiksmīgi pavadījusi Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, par ko mēs saņēmām uzslavas, valsts atrodas labā stāvoklī».

«Trešajā ceturksnī pret iepriekšējo gadu ir 3,3 iekšzemes kopprodukta pieaugums, palielinājušās algas, notiek pozitīvs eksports, salīdzinot ar mūsu kaimiņiem, kuriem ir negatīvi rādītāji, investīcijas 6%, kas ir salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tātad valsts atrodas labā stāvoklī,» viņa teica.

Straujuma norādīja, ka pēc šā perioda viņa uzskata, ka ir jāizveido jauna valdība.

«Ir nepieciešamas jaunas idejas, jauns pienesums, jauna enerģija, kas varētu uz padarīto darbu pamata turpināt tālāk iesāktos darbus,» sacīja politiķe.

Viņa pauda pateicību ministriem, koalīcijai un vēlētājiem. Pēc jaunas valdības izveidošanas Straujuma atgriezīšoties Saeimā.

«Bet vislielākā pateicība ir vēlētājiem, kas pēc manas pirmās valdības deva man iespēju uzticību tālāk strādāt ar otro valdību. Pēc jaunās valdības sastādīšanas es atgriezīšos Saeimā,» informēja Straujuma.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā izskanēja informācija, ka premjere Laimdota Straujuma (V) šodien varētu paziņot par atkāpšanos no amata.

Pirmdienas rītā Straujuma devās neplānotā vizītē pie prezidenta Raimonda Vējoņa, tā tika pieteikta pēc Straujumas lūguma.

Kā ziņots, pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Iepriekš amatpersonas bija izvairīgas komentāros par iespējamo valdības nomaiņu. «Visām valdībām reiz pienāk beigas, un tad, kad tās pienāks, es jūs visus informēšu,» iepriekš sacīja premjerministre.

Arī sestdien notikušais partijas «Vienotība» kongress noslēdzās mierīgā gaisotnē, lai gan iepriekš tika izteikts, ka Straujuma par atkāpšanos no amata varētu paziņot kongresā.

Taču Straujuma, uzrunājot kongresa dalībniekus, teica, ka valdības sekmīgam darbam ļoti svarīgs ir partijas valdes un frakcijas atbalsts. Premjerministre arī sacīja, ka daļa klausītāju no viņas sagaida kādus skaļus paziņojumus, un piebilda, ka viņai ir šāds paziņojums: «Man svarīga šī valsts, man tā ir svarīga daudz vairāk par amatiem, par neskaidrām draudzībām un par attiecību kārtošanu.»

Straujuma valdības vadītājas amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Komentāri (806)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu