Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija vēlētos, lai Melbārde turpina darbu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācija ir apmierināta ar līdzšinējās valdības kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) darbu, tādēļ vēlētos, lai arī jaunajā valdībā viņa turpinātu vadīt Kultūras ministriju.

«Šitā ņemšanās ar valdībām. Mums iet kā pa celmiem - neviena valdība nespēj nostrādāt savu laiku. Ik pēc gada valdība mainās. Tas ir nožēlojami, ka nekad neviena valdība nevar nostrādāt līdz galam,» viedokli pauda arodbiedrības priekšsēdētājs Aldis Misēvičs.

Viņš atklāja, ka vēlētos, lai Melbārde turpina darbu, jo tieši viņas laikā arodbiedrībai izveidojušies īpaši laba sadarbība ar Kultūras ministriju, lai arī arodbiedrībai ministrija vienmēr ir bijis labs sociālā dialoga partneris. «Protams, ka tās ir manas vēlmes. Nevar jau zināt, ar ko tas viss beigsies, jo būs atkal saskaņošanas, pirkšanas un pārdošanas, kā rezultātā vienmēr pastāv risks, vai labākais variants tiks saglabāts,» teica arodbiedrības priekšsēdētājs.

Misēvičs piebilda, ka arī līdzšinējā valdība strādāja «klupdama krizdama», taču šajā visā var saskatīt arī ko pozitīvu, proti, «vismaz kaut kāds budžets» ir pieņemts. «Tomēr arī par budžetu nevar būt drošs, jo, iespējams, būs sagaidāmi dažādi brīnumi, kad sanāks jaunā kompānija un sāks skatīties, kas ir pieņemts,» minēja Misēvičs.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni paziņoja par valdības demisiju.

Iepriekš Straujuma atzinusi, ka pēc sevis premjera krēslā vēlētos redzēt iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V) vai ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V).

Kā ziņots, pēdējā laikā politikas kuluāros aktīvi tika runāts par iespējamo valdības nomaiņu. Šīs runas aktualizējās pēc tam, kad Straujuma pieprasīja sava partijas biedra satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Iepriekš amatpersonas bija izvairīgas komentāros par iespējamo valdības nomaiņu. «Visām valdībām reiz pienāk beigas, un tad, kad tās pienāks, es jūs visus informēšu,» iepriekš sacīja premjerministre.

Arī sestdien notikušais partijas «Vienotība» kongress noslēdzās mierīgā gaisotnē, lai gan iepriekš tika izteikts, ka Straujuma par atkāpšanos no amata varētu paziņot kongresā.

Straujuma valdības vadītāja amatā stājās 2014.gada 22.janvārī, aizstājot toreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), kurš atkāpās pēc Zolitūdes traģēdijas. Viņa bija pirmā sieviete, kas Latvijā ieņēma šo amatu. Lai gan Straujuma sākotnēji paziņoja, ka nekandidēs uz premjerministra amatu rudenī gaidāmajās vēlēšanās, savas domas viņa mainīja un pērn rudenī atkārtoti tika nominēta un apstiprināta šim amatam.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu