/nginx/o/2018/07/28/11066267t1h7e84.jpg)
Portāls «Apollo», sadarbībā ar izdevniecību «Jumava» rīko Ziemassvētku recepšu konkursu, kurā interesantāko recepšu autoriem iespējams iegūt izsmalcinātu recepšu grāmatu.
Couronne d'aigneau. Būtu jālūdz padoms Uldim Šultem (ēdienkaršu terminologam), kā pareizi iztulkot. Mana versija «jēra kronis» :)
Jēra fileju ar kauliņiem apcep karstā pannā 2 minūtes no katras puses, cepšanas vidū pievieno ēdamkaroti sviesta, ar ko aplaista gaļu, tad liek 200* cepeškrāsnī uz 8 minūtēm. Sāla, piparo, pārsedz ar foliju uz 6-7 minūtēm «atpūsties».
Pa to laiku pannā, kurā cepās gaļa gatavo sēņu mērci.
- 1 glāze baltvīna
- sauja kaltētu baraviku, izmērcētas 1/3 glāzē ūdens
- sāls, pipari, šķipsniņa brūnā cukura
Pievieno baltvīnu un iepriekš izmērcētas baravikas ar visu mērcējamo šķidrumu, sāli, piparus, šķipsniņu cukura un vāra uz vidējas uguns, kamēr mērce samazinājusies apjomā uz pusi. Ja nu mērces konsistence nav viendabīga, vienmēr iespējams to labot ar trešdaļglāzē ūdens izšķīdinātu 1/2 tējkaroti kartupeļu cietes :) Smalkāk, protams, ir iebiezināt ar ēdamkaroti sviesta, taču tas var neizdoties :)
Kartupeļu biezenis beļgu gaumē «stoemp»
- kartupeļi
- šalotes sīpols
- salds krējums
- sāls, pipari
- muskatrieksts
- svaigi pētrsīļi
- sviest, olīveļla
Man atkal pārmetīs, ka nedodu precīzas proporcijas. Varu jums atzīties, ka virtuves svarus izmantoju tikai, cepot kūkas :)
Vāra nomizotus kartupeļus sālsūdenī. Pannā olīveļlas un sviesta maisījumā ātri apcep smalki sakapātu šalotes sīpolu, pievieno saldo krējumu,sāli, piparus, šķipsniņu rīvēta muskatrieksta, uzkarsē līdz vārīšanās t*. Kad kartupeļi mīksti, nokāš, sastampā ar piestu. Sajauc kartupeļu masu ar sīpolu-krējuma mērci un kapātiem pētersīļiem.
Šī graudainā struktūra bija man patīkams pārsteigums.
Reizē ar sīpoliem var apcept arī smalki sagrieztus vai kapātus puķukāpostus, sēnes, Briseles kāpostus, kabačus un katreiz garša būs citādāka