Kalniete: Ir vairākas versijas, kādi varētu būt iemesli kampaņai pret Straujumu (106)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (V) žurnālistiem pauda viedokli, ka viņai ir liels kauns par to, ko ar nu jau bijušo Latvijas premjerministri Laimdotu Straujumu izdarījusi partija «Vienotība».

Kā portāls «Apollo» uzzināja Briselē, Kalniete notikušo uzskata par apkaunojumu.

«Esmu «Vienotības» biedre, taču man ir kauns. Partijas vadība, kas liedz pilnīgu atbalstu savam premjeram - tādu situāciju pēc neatkarības atgūšanas neatceros. Tas ir apkaunojoši. Straujuma pēc stāšanās amatā iestājās «Vienotībā», jo pirms tam Āboltiņa atteicās kļūt par premjeri. Tādēļ ir ļoti neglīts veids, kā pateikt viņai «paldies», jo Straujumas laikā tika pieņemti divi budžeti, kā arī veiksmīgi novadīta prezidentūra,» norādīja Kalniete.

Kalniete saka, ka neviens nezina, kas stāv aiz šīs kampaņas, kas tika izvērsta pret Straujumu, taču ir vairākas versijas, kādi varētu būt iemesli saistībā ar šo kampaņu.

«Kampaņa pret Straujumu varētu būt izvērsta «airBaltic» un «Sukhoi» darījuma dēļ, kā arī personīgās shēmas, lai šo [premjerministra] vietu atbrīvotu. Tāpēc visa šī situācija liekas ļoti nepieņemama,» komentē Eiroparlamenta deputāte.

Kalniete norāda, ka tas, kas notiek partijas iekšienē nav tik svarīgi kā tas, kas notiks sabiedrībā.

Jautāta, vai Āboltiņa varētu kļūt par premjeri, Kalniete atbild noraidoši.

«Tas gan ir diezgan nereāls variants, jo premjeram jābūt uzticībai sabiedrībā. Ja tāda atbalsta nav, tad Āboltiņas kļūšana par premjeru var būt ļoti neapmierinoša sabiedrībā. Tiks meklēta kāda kompromisa kandidatūra. «Vienotībā» drosmīgo ir ļoti maz, un pēc tam, kas tikai izdarīts ar Straujumu, domāju, ka atbalsts būs ļoti mazs,» noslēdz Kalniete.

Iepriekš vēstīts, ka pirmdienas rītā par atkāpšanos no amata paziņoja pašreizējā premjerministre Laimdota Straujuma. Viņa par premjeri kļuva 2014.gada janvārī, un pēc tam iestājās partijā «Vienotība».

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu