Turcijas premjers apsūdz Krieviju (138)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievija Sīrijā veic «etnisko tīrīšanu» un stiprina «Islāma valsts» džihādistus, trešdien sacīja Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu.

«Krievija Ziemeļlatākijā (Sīrijas ziemeļrietumos) mēģina veikt etnisko tīrīšanu, izspiežot visus turkmēņus un sunnītus, kam nav labu attiecību ar režīmu,» Stambulā ārvalstu žurnālistiem sacīja premjers, piebilstot, ka Krievijas uzlidojumi Sīrijā «stiprina» «Islāma valsts» džihādistus, jo Maskava pamatā vēršas pret mērenajiem grupējumiem.

Vienlaikus viņš atzina, ka Ankara ir «gatava strādāt» ar Maskavu, lai novērstu līdzīgus incidentus kā pagājušajā mēnesī līdzās Sīrijas-Turcijas robežai notikusī Krievijas bumbvedēja notriekšana.

Ja Sīrijā nebūs pienācīgas koordinācijas, vienmēr pastāvēs «netīšas konfrontācijas negadījumu» riski, viņš piebilda.

Turcijas gaisa spēki pie Sīrijas robežas 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas, kā apgalvo Ankara, bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Maskava noliedz, ka tās bumbvedējs «Su-24» būtu ielidojis Turcijā. Viens no lidmašīnas pilotiem gāja bojā, bet otru pilotu izglāba Sīrijas armija.

Bumbvedēja notriekšana izraisījusi bezprecedenta Maskavas un Ankaras attiecību saasināšanos.

Pagājušajā nedēļā Krievija noteica ekonomiskās sankcijas, kas pamatā vērstas pret Turcijas lauksaimniecības preču importu.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu