Brīdina Turciju par plānotiem teroraktiem pret krievu tūristiem (123)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) brīdinājusi Turciju, ka valstī plānoti pret Krievijas tūristiem vērsti terorakti, ziņo Turcijas laikraksts «Haberturk».

CIP rīcībā esošā informācija liecina, ka uzbrukums Krievijas tūristiem Krievijā gatavojot trīs palestīnieši, kā arī viens teroristiskā grupējuma «Daesh» («Islāma valsts») loceklis.

Ņemot vērā CIP sniegto informāciju, Turcijas Iekšlietu ministrija izsūtījusi pašvaldībām attiecīgus brīdinājumus, vēsta Krievijas medijs RBC.

CIP rīcībā esošā informācija arī liecina, ka trīs palestīnieši, kas iesaistīti uzbrukumu plānošanā, varētu būt bijuši iesaistīti ar 13.oktobra terorakta rīkošanā virs Ēģiptes, kad Krievijas lidmašīnas katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Krievijas tūristu plūsma uz Turciju gan ir būtiski samazinājusies, ņemot vērā saspīlējumu starp abām valstīm, kas izveidojās pēc tam, kad Turcija 24.novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, kas bija pārkāpis tās gaisa telpu.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs trešdien izteicās, ka lēmums slēgt Krievijas tūristiem Turcijas un Ēģiptes kūrortus esot skaidrojams ar valsts rūpēm par iedzīvotāju drošību.

Decembra sākumā arī izskanēja informācija, ka uzbrukumus Krievijas tūristiem teroristi plānojuši rīkot arī Taizemē.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu