Mūzikas namā «Daile» svētki ģimenei - mūzikls «Sniega karaliene»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties skolas bērnu ziemas brīvlaikam un skatītājiem ilgojoties Ziemassvētku noskaņu, Mūzikas namā Daile 13., 14. un 15. decembrī izskanēs Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls visai ģimenei «Sniega Karaliene» portālam «Apollo» vēsta pasākuma organizatori. 30. janvārī pasaku varoņi ar mūziklu ciemosies Latgales vēstniecībā GORS.

Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls «Sniega karaliene» ir latviešu autoru radīts brīnišķīgs muzikāls stāsts pēc H. K. Andersena populārās pasakas «Sniega karaliene» motīviem.

Muzikālās pasakas pamatā ir Ziemassvētku pasaka par mīlestību, kas vada Gerdu cauri grūtībām, kurās abi bērni kļūst pieauguši, nepazaudējot domu par to, no kurienes radās greizā spoguļa lauska, kas liek cilvēkiem redzēt pasauli ļaunu - ļaunuma sakne ir prāts bez mīlestības. Ja šim stāstam pievienojam pasakas varoņu sirsnīgās jūtas, satraucošas piedzīvojumu ainas, jokus un bērnišķīgas trakulības, burvju pārvērtības, dzīvnieku un ziedu deju virknes, ledus valstību, ziemeļu burvi un ragainu ziemeļbriedi - šķiet, ka svētki varētu izdoties!

Mūziklā lomas atveidos: Kristīne Zadovska, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Ieva Akuratere, Aija Vītoliņa, Mārtiņš Vilsons, Uģis Roze, Maija Sējāne, Laima Miltiņa, Rihards Saule un Salvis Sprūžs. Izrādē darbosies deju grupas «Dzirnas» dejotāji un visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošinās mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu