Turcijas studentus sāk izslēgt no Krievijas universitātēm (193)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: allegr0, CC BY-NC-ND 2.0

No Maskavas kodolpētniecības universitātes MIFI izslēgti vairāki studenti no Turcijas, televīzijas kanālam «Doždj» paziņoja Turcijas studentu asociācija Krievijā.

Studentu pārstāvji norāda, ka pirms izslēgšanas attiecīgo studentu kopmītnes istabās veikta pārmeklēšana, vēsta Krievijas medijs RBC.

Saskaņā ar asociācijas rīcībā esošo informāciju pārbaudes Turcijas studentu dzīves vietās veiktas saistībā ar aizdomām, ka minētie Turcijas studenti atbalsta terorismu.

Studentu asociācijas pārstāvis šādas apsūdzības kategoriski noliedz.

Asociācija arī informē, ka par atskaitīšanu no universitātēm un pārmeklēšanu paziņojuši arī studenti no Turcijas, kas studējuši citās Krievijas pilsētās.

Voroņežā vairāki studenti atskaitīti no mācību iestādes, savukārt Saratovā vairāki studenti izvesti ārpus pilsētas, lai viņus pārmeklētu.

Kā ziņots, Krievijas un Turcijas attiecībās ir iestājies nopietns saspīlējums pēc tam, kad novembra beigās Turcija notrieca Krievijas kara lidmašīnu, kas bija pārkāpusi Turcijas gaisa telpu.

Kopš tā laika Krievija ir paziņojusi par ekonomisko sankciju piemērošanu Turcijai, kā arī atcēlusi bezvīzu režīmu Turcijas pilsoņiem.

Komentāri (193)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu