Laimdota Straujuma atklāj, kā pavadīs laiku turpmāk (174)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta

Pagājušajā nedēļā Ministru prezidente Laimdota Straujuma paziņoja par savu demisiju. Intervijā izdevumam «Privātā Dzīve» viņa atklājusi, kā plāno pavadīt laiku turpmāk. 

«Šajā darbā nav privātās dzīves,» intervijā atzinusi Straujuma. Viņa cer, ka tagad sanāks vairāk laika atlicināt sev.

«Ir konkrētas lietas, kuras vēlētos darīt, piemēram, pirmo reizi pēc diviem gadiem aiziet uz grāmatu veikalu,» sacījusi bijusī Ministru prezidente.

Straujuma iecerējusi doties atvaļinājumā: «Pagaidām neko konkrētu neesmu ieplānojusi. Labprāt dotos uz kādu relaksācijas kūri.»

«Tāpat šajās dienās saņemu ziņas no draugiem, ka beidzot taču mēs varētu iedzert kafiju. Man ir vairāki draugi gan Latvijā, gan ārzemēs, ar kuriem visu šo laiku esmu tikai sazvanījusies. Gribētu tiešām aizbraukt uz Šveici, uz Igauniju, satikt šos cilvēkus,» to, kas vēl darba dunā pietrūcis, atklāj Straujuma.

Amatā aizvadītais laiks Straujumai iemācījis strikti plānot savu laiku. Tāpat viņa sapratusi, cik svarīgi ir spēt pateikt «nē», jo lai kā arī gribētos, «vēlmes ne vienmēr var saskaņot ar realitāti».

Nonākt tik augstā amatā neesot bijis Straujumas pašmērķis: «Man nepiemīt tieksme pēc augstiem amatiem.»

Atkārtoti par premjerministri viņa piekritusi kļūt tāpēc, ka redzējusi, cik liels bijis vēlētāju atbalsts 12.Saeimas vēlēšanās. Pamest politiku Straujuma negrasās, izdevumam «Privātā Dzīve» atklājusi bijusī Ministru prezidente.

Savukārt savas angļu valodas prasmes Straujuma komentējusi šādi: «Manas angļu valodas zināšanas bija pietiekamas, lai varētu pildīt sava amata pienākumus. Jo vairāk bija nepieciešams runāt, jo vairāk pilnveidoju zināšanas.»

Straujumas laulība šķirta pirms vairākiem gadiem. Viņai ir divi pieauguši dēli, trīs mazdēli un trīs mazmeitas. Tagad vairāk laika Straujuma vēloties pavadīt tieši ar viņiem.

Ziemassvētkus paredzēts pavadīt kopā ar ģimeni, bet, ja vēl netiks izvēlēts jauns premjerministrs, Straujuma gadu mijā televīzijā arī uzrunās Latvijas iedzīvotājus.

Komentāri (174)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu